Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Polsk båt gikk på grunn

Fikk hjelp av kystvakta.

Tekst:

Publisert:

Fredag kveld klokken 21.30 fikk Sysselmannen en melding om at en polsk seilbåt hadde grunnstøtt mellom Adolfbukta og Petuniabukta.

– Det var 10 turister ombord, og de fikk hjelp av KV Harstad til å komme seg fri. De tok seg deretter inn til Longyearbyen på egen maskin, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

Sjøfartsdirektoratet vil rutinemessig se nærmere på hendelsen.

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved UNIS, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!