Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Politikerkollegene om lokalstyrelederen

Kristin Furu Grøtting (Tf) og Geir Hekne (H) skryter av lokalstyrelederens arbeidskapasitet, men skulle ønske hun hadde litt mer fokus på det lokale. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Politikerkollegene om lokalstyrelederen

Et driftig arbeidsjern, men for lite lokal og mye på farten. Det er dommen det politiske Longyearbyen feller over lokalstyreleder Christin Kristoffersen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2012 kl 08:49

Svalbardposten har tatt en runde med partiene i lokalstyret for å høre deres syn på lokalstyrelederen. Hun roses for sin arbeidskapasitet, men én ting er de enige om: Christin Kristoffersen må holde seg mer i Longyearbyen.

– Jeg ønsker meg helt klart en mer tilstedeværende lokalstyreleder. Med det mener jeg at hun burde være mer her på Svalbard, for hun er mye på reise, sier Kristin Furu Grøtting i Tverrpolitisk fellesliste.


Valgt for lokalpolitikken

Grøtting mener Kristoffersen burde se mer mot hjembyen.

– Når det gjelder storpolitikk mot lokalpolitikk, så skulle jeg også ønske at hun hadde mer fokus på lokalpolitikken. Det er tross alt det hun er valgt inn for, påpeker hun.

Samtidig omtaler Grøtting lokal­styrelederen som en «ordrik dame» som også kan bli flinkere til å lytte.

– Men når det er sagt, så er hun også svært energisk og initiativrik. Jeg synes også hun er god på å lese seg opp og sette seg inn i saker, også historikken i sakene. Dessuten er hun blitt mye flinkere til ikke å fikle med mobilen under politiske møter, humrer Grøtting.

Under solfestrevyen i mars, parodierte Tf-politikeren lokalstyrelederen fra scenen. Det blir nok ikke siste gang.

– Jeg fikk gleden av å parodiere henne, og nå har jeg fått mye mer å ta av til solfestrevyen neste år, smiler hun.


– Det lokale i skyggen

I likhet med Grøtting, mener Høyre at lokalstyrelederen er for konsentrert om politikken utenfor byen.

– Perioden har startet greit, men jeg føler vi har litt for lite fokus på Longyearbyen, og litt for mye fokus på storpolitikk. Det er fint med visjoner, men vi har mange utfordringer å løse her i Longyearbyen, sier Geir Hekne, som også er vara for Christin Kristoffersen.

Hekne påpeker at lokalstyret har et myndighetsområde som begrenser seg til Longyearbyen planområde.

– Jeg føler av og til at det blir litt mange baller i lufta, og at lokalpolitikken havner litt i skyggen. Det er viktig at vi har en tilstedeværelse overfor sentrale myndigheter, men det er en balansegang, påpeker Høyre-politikeren og legger til:

– Men jeg vil berømme henne for sin høye arbeidskapasitet. Samarbeidet med henne fungerer greit, men jeg vil understreke at vi bør ha mest fokus på Longyearbyen og de utfordringene vi har her. Det er viktig, sier han.


Fort i svingene

Lokalstyrelederens eget parti, Arbeiderpartiet, mener Kristoffersen har det som trengs for å gjøre en politisk karriere nasjonalt.

– Hun har en utrolig arbeidskapasitet, er veldig driftig og har mange ideer. Dessuten får hun satt Svalbard på kartet, sier leder i Svalbard Arbeiderparti, Kari Schrøder Hansen.

Ap-lederen mener Kristoffersen er flink til å få gjennomført ting, og at hun setter de fleste saker i et større perspektiv.

– Men det kan også gå så fort i svingene enkelte ganger at vi andre har problemer med å henge med og i stedet kommer halsende etter. Om dette sier mest om Christin eller oss andre, skal være usagt, sier hun.

– De andre partiene trekker fram lokalstyrelederens reisevirksomhet, hva synes Ap om dette?

– Ap har diskutert flere satsingsområder, blant annet næringsutvikling. Det er naturlig at det blir en del reisevirksomhet i forbindelse med dette. Lokalstyrelederen må selv prioritere det hun synes er viktig for å kunne utføre jobben på en god måte, svarer Hansen.

Svalbardposten har også vært i kontakt med Jørn Dybdahl og Konsekvenslista. Etter å ha tenkt seg litt om, kommer Dybdahl fram til at han ikke ønsker å kommentere hva partiet mener.

Se bildet større

Ap-leder Kari Schrøder Hansen mener Christin Kristoffersen har det som trengs for å få en nasjonal, politisk karriere. FOTO: Karine Nigar Aarskog

Se bildet større

Jørn Dybdahl, Konsekvenslista, ønsker ikke å kommentere saken. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!