Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Polarsyssel» solgt til utlandet

 

«Polarsyssel» solgt til utlandet

Den gamle båten til Sysselmannen, «Polarsyssel», er solgt. Det begynner dermed å bli svært få aktuelle fangstskuter igjen i den norske flåten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Jakobsen-rederiet sender i disse dager den tidligere sysselmannsbåten, som er et selfangst- og ekspedisjonsskip, sørover for overlevering til nye eiere i Tyskland. Etter det Fiskeribladet forstår kan båten senere bli å treffe i arktiske farvann, men da med helt nye oppgaver.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!