Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Polarsyssel» ankom Longyearbyen tirsdag morgen. FOTO: Christopher Engås

"Polarsyssel" er tilbake

Sysselmannens båt er ankommet Svalbard, og skal være her i ni måneder.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.03.2016 kl 14:51

«Polarsyssel», eller Snuten som den kalles på folkemunne ankom i dag tidlig Longyearbyen. Båten skal betjene Sysselmannen på Svalbard de neste ni månedene.

Men avbrekket har ikke vært så innholdsrikt som det islandske rederiet Fafnir skulle ønsket. Båten har ligget i opplag ved fastlandet de siste tre månedene.

Nå skal imidlertid båten være mer virksom enn noen gang tidligere i arktiske strøk. I årets statsbudsjett er bevilgningene til Sysselmannens transportutgifter økt med 13,5 prosent til 193.640.000 kroner, som fører til at «Polarsyssel» vil være langt mer aktiv enn tidligere.

Et flott og velkomment syn er båten uansett alltid.

Se bildet større

«Polarsyssel» har ligget i opplag på fastlandet. Nå venter ni måneder med aktivitet i Sysselmannens tjeneste på Svalbard. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!