Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Polarhund på bytur

Svalbardposten møtte den magre hunden like ved Svalbardhallen. Kort tid etterpå ble den fanget av politiet i Sjøområdet. FOTO: Birger Amundsen

Polarhund på bytur

En løs polarhund utgjør alltid en trussel mot reinsdyr, og risikerer å bli skutt av politiet. Hunden som løp rundt i sentrum av Longyearbyen i dag ble fanget inn før noe galt skjedde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2011 kl 08:00

– Vi fikk inn tips om at en hund var løs, og fanget den inn i Sjøområdet hvor den drev og spiste på noe som lå slengt, sier vakthavende førstebetjent Inge Meløy hos Sysselmannen.

Ikke skadet rein

Meløy forteller at politiet har hatt tre-fire tilfeller med løse hunder i vår. Hunden som løp rundt i sentrum i dag rakk ikke å komme i kontakt med rein før den ble fanget inn. Den var uten halsbånd, men merket med datachip, som blant annet gir informasjon om eier.

– Hunden eies av en fastboende kvinne, og det var første gang at den var kommet seg løs. Politikken fra Sysselmannen er at om det er et hendelig uhell får eieren en advarsel. I mer alvorlige tilfeller blir eieren anmeldt, sier Meløy.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!