Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Polarhund på bytur

Svalbardposten møtte den magre hunden like ved Svalbardhallen. Kort tid etterpå ble den fanget av politiet i Sjøområdet. FOTO: Birger Amundsen

Polarhund på bytur

En løs polarhund utgjør alltid en trussel mot reinsdyr, og risikerer å bli skutt av politiet. Hunden som løp rundt i sentrum av Longyearbyen i dag ble fanget inn før noe galt skjedde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.04.2011 kl 08:00

– Vi fikk inn tips om at en hund var løs, og fanget den inn i Sjøområdet hvor den drev og spiste på noe som lå slengt, sier vakthavende førstebetjent Inge Meløy hos Sysselmannen.

Ikke skadet rein

Meløy forteller at politiet har hatt tre-fire tilfeller med løse hunder i vår. Hunden som løp rundt i sentrum i dag rakk ikke å komme i kontakt med rein før den ble fanget inn. Den var uten halsbånd, men merket med datachip, som blant annet gir informasjon om eier.

– Hunden eies av en fastboende kvinne, og det var første gang at den var kommet seg løs. Politikken fra Sysselmannen er at om det er et hendelig uhell får eieren en advarsel. I mer alvorlige tilfeller blir eieren anmeldt, sier Meløy.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!