Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Polar Star» på vei til fastlandet

Slepebåten «Bamse Tug» startet slepet av «Polar Star» torsdag ettermiddag. FOTO: Birger Amundsen

«Polar Star» på vei til fastlandet

Torsdag ettermiddag begynte slepet av MV «Polar Star» til fastlandet. Hele cruisesesongen er nå kansellert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Den danske slepebåten «Bamse Tug» startet slepet av «Polar Star« til Harstad torsdag ettermiddag. Der skal den på verft for reparasjon av de skadete elektromotorene, etter at fartøyet fikk vann i maskinrommet underveis inn til Barentsburg forrige måned.

Lekkasje i motorrommet
MV «Polar Star» har lagt for anker i Adventfjorden siden 9. juni grunnet motorproblemer etter lekkasje i motorrommet. Nå er det ikke lenger håp om å få skipet reparert i Longyearbyen, og skipet blir derfor tauet til fastlandet for mer inngående reparasjoner, skriver Spitsbergen Travel i en pressemelding.

Sesongen avlyst
Skipet, som eies av Karlsen Shipping, skulle ha gjennomført 11 ukecruise rundt Svalbard i regi av Spitsbergen Travel. Nå er hele cruisesesongen avlyst etter at selskapet fram til nå fortløpende har kansellert avganger og ventet på en utbedring av skadene.

Siste nytt i Nyheter

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian venter på været.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!