Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Polar Star» gikk på grunn

«Polar Star» ble skadet i en grunnstøting mandag. FOTO: Birger Amundsen

«Polar Star» gikk på grunn

Mandag hadde cruiseskipet «Polar Star» et uhell under oppankring i Antarktis.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.02.2011 kl 18:52

Skipet hadde en grunnberøring som førte til en skade i det ytre skipsskroget. International Association of Antarctica Tour Operators (IAATO) sendte ut en pressemelding om uhellet samme dag.

Ingen skadd

Uhellet skjedde nord for Detaille Island, vest for den antarktiske halvøya. IAATO melder at ingen av de 80 passasjerene eller de 35 personene som jobber om bord er skadet. Kaptein Jacek Majer har rapportert at det ikke lekker olje fra skipet.

Reiser videre

Norsk Polarinstitutt, som gir godkjenninger til norske turoperatører i Antarktis, melder at skipet nå seiler til Argentina med alle passasjerer om bord. Der skal skaden repareres. 

I sommer grunnstøtte «Polar Star» utenfor Hornsund. Cruiseskipet chartres av Spitsbergen Travel om sommeren. Da går det i cruisefart rundt Spitsbergen.

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!