Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Polar Star»-cruise kansellert

«Polar Star» har gått med turister på ekspedisjonscruise rundt om på Svalbard de siste årene. Inntil videre blir skipet liggende i havn på grunn av pengenød. FOTO: Birger Amundsen

«Polar Star»-cruise kansellert

Spitsbergen Travel kansellerer samtlige cruise med MS «Polar Star» på Svalbard i sommer. Årsaken er at rederiet er i pengenød og at fartøyet ligger fast i Spania.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2011 kl 15:21

Så langt har 857 passasjerer booket plass på de elleve ekspedisjonscruisene om bord i det populære turistfartøyet. Administrerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel er svært lite fornøyd med situasjonen som har oppstått, men sier at det er lite de kan gjøre.

– Vi har arbeidet med å finne en løsning helt fram til i dag, og trodde at vi skulle klare det. Nå har vi innsett at det går ikke, sier han.

Vanskelig

Å finne et erstatningsfartøy i samme klasse som «Polar Star» viste seg å være svært vanskelig. Det skyldes ikke minst at det finnes få skip med plass til rundt 100 passasjerer, og at skip i den klassen ofte er gamle.

Bortfallet av «Polar Star» er et stort tap for Spitsbergen Travel. Steen forteller at passasjerer som har booket plass vil få pengene refundert, med tilbud om 50 prosent reduksjon i prisen på et av Hurtigrutens produkter.

MS «Polar Star» eies av Karlsen Shipping i Halifax, Canada.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!