Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Polar Star»-cruise kansellert

«Polar Star» har gått med turister på ekspedisjonscruise rundt om på Svalbard de siste årene. Inntil videre blir skipet liggende i havn på grunn av pengenød. FOTO: Birger Amundsen

«Polar Star»-cruise kansellert

Spitsbergen Travel kansellerer samtlige cruise med MS «Polar Star» på Svalbard i sommer. Årsaken er at rederiet er i pengenød og at fartøyet ligger fast i Spania.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2011 kl 15:21

Så langt har 857 passasjerer booket plass på de elleve ekspedisjonscruisene om bord i det populære turistfartøyet. Administrerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel er svært lite fornøyd med situasjonen som har oppstått, men sier at det er lite de kan gjøre.

– Vi har arbeidet med å finne en løsning helt fram til i dag, og trodde at vi skulle klare det. Nå har vi innsett at det går ikke, sier han.

Vanskelig

Å finne et erstatningsfartøy i samme klasse som «Polar Star» viste seg å være svært vanskelig. Det skyldes ikke minst at det finnes få skip med plass til rundt 100 passasjerer, og at skip i den klassen ofte er gamle.

Bortfallet av «Polar Star» er et stort tap for Spitsbergen Travel. Steen forteller at passasjerer som har booket plass vil få pengene refundert, med tilbud om 50 prosent reduksjon i prisen på et av Hurtigrutens produkter.

MS «Polar Star» eies av Karlsen Shipping i Halifax, Canada.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!