Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Polar Star»-cruise kansellert

«Polar Star» har gått med turister på ekspedisjonscruise rundt om på Svalbard de siste årene. Inntil videre blir skipet liggende i havn på grunn av pengenød. FOTO: Birger Amundsen

«Polar Star»-cruise kansellert

Spitsbergen Travel kansellerer samtlige cruise med MS «Polar Star» på Svalbard i sommer. Årsaken er at rederiet er i pengenød og at fartøyet ligger fast i Spania.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.05.2011 kl 15:21

Så langt har 857 passasjerer booket plass på de elleve ekspedisjonscruisene om bord i det populære turistfartøyet. Administrerende direktør Trygve Steen i Spitsbergen Travel er svært lite fornøyd med situasjonen som har oppstått, men sier at det er lite de kan gjøre.

– Vi har arbeidet med å finne en løsning helt fram til i dag, og trodde at vi skulle klare det. Nå har vi innsett at det går ikke, sier han.

Vanskelig

Å finne et erstatningsfartøy i samme klasse som «Polar Star» viste seg å være svært vanskelig. Det skyldes ikke minst at det finnes få skip med plass til rundt 100 passasjerer, og at skip i den klassen ofte er gamle.

Bortfallet av «Polar Star» er et stort tap for Spitsbergen Travel. Steen forteller at passasjerer som har booket plass vil få pengene refundert, med tilbud om 50 prosent reduksjon i prisen på et av Hurtigrutens produkter.

MS «Polar Star» eies av Karlsen Shipping i Halifax, Canada.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!