Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Planlegger ny storøvelse

Bildet er fra Øvelse Svalbard i 2014. I september blir det ny storøvelse på Svalbard, og denne gangen handler det om oljevern. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Planlegger ny storøvelse

Kystverket legger årets største samordningsøvelse til Svalbard i september.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2016 kl 16:39

Et større skip har et uhell og det er fare for omfattende forurensning ved kysten av Svalbard. Det er utgangspunktet når Kystverket går i gang med planleggingen av den neste store øvelsen på Svalbard. I 2014 ble beredskapsanalysen for Svalbard og Jan Mayen avsluttet, og nå mener Kystverket det er på sin plass å øve på å hindre forurensning, og det er nødvendig at hele beredskapsorganisasjonen mot akutt forurensning deltar.

Målet med øvelsen 27. til 29. september er å hindre akutt forurensning på en mest effekiv måte. Blant annet skal øvelsen avklare varslingsprosedyrer ved en fartøyhendelse med akutt forurensning, legge til rette for en riktig dimensjonert aksjonsledelse og å styrke samarbeidet mellom statlige og private ressurser.

«En manglende kommunal/ regionalberedskap mot akutt forurensning gjør at Kystverket raskt må forsterke Sysselmannens innledende aksjonering, samt sannsynligvis raskt må overta ledelsen av en større aksjon med utslipp fra fartøy», skriver Kystverket.

I tillegg til Sysselmannen er Perpetuum Miljø, Forsvarets Operative Hovedkvarter, Kystvakten, Hovedredningssentralen Nord-Norge, Sjøfartsdirektoratet, Miljødirektoratet, Norsk Polarinstitutt og Norsk Oljevernforening for Operatørselskap invitert til å delta.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!