Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Planlegger ny storøvelse

Bildet er fra Øvelse Svalbard i 2014. I september blir det ny storøvelse på Svalbard, og denne gangen handler det om oljevern. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Planlegger ny storøvelse

Kystverket legger årets største samordningsøvelse til Svalbard i september.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2016 kl 16:39

Et større skip har et uhell og det er fare for omfattende forurensning ved kysten av Svalbard. Det er utgangspunktet når Kystverket går i gang med planleggingen av den neste store øvelsen på Svalbard. I 2014 ble beredskapsanalysen for Svalbard og Jan Mayen avsluttet, og nå mener Kystverket det er på sin plass å øve på å hindre forurensning, og det er nødvendig at hele beredskapsorganisasjonen mot akutt forurensning deltar.

Målet med øvelsen 27. til 29. september er å hindre akutt forurensning på en mest effekiv måte. Blant annet skal øvelsen avklare varslingsprosedyrer ved en fartøyhendelse med akutt forurensning, legge til rette for en riktig dimensjonert aksjonsledelse og å styrke samarbeidet mellom statlige og private ressurser.

«En manglende kommunal/ regionalberedskap mot akutt forurensning gjør at Kystverket raskt må forsterke Sysselmannens innledende aksjonering, samt sannsynligvis raskt må overta ledelsen av en større aksjon med utslipp fra fartøy», skriver Kystverket.

I tillegg til Sysselmannen er Perpetuum Miljø, Forsvarets Operative Hovedkvarter, Kystvakten, Hovedredningssentralen Nord-Norge, Sjøfartsdirektoratet, Miljødirektoratet, Norsk Polarinstitutt og Norsk Oljevernforening for Operatørselskap invitert til å delta.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!