Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Planlegger ny storøvelse

Bildet er fra Øvelse Svalbard i 2014. I september blir det ny storøvelse på Svalbard, og denne gangen handler det om oljevern. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Planlegger ny storøvelse

Kystverket legger årets største samordningsøvelse til Svalbard i september.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2016 kl 16:39

Et større skip har et uhell og det er fare for omfattende forurensning ved kysten av Svalbard. Det er utgangspunktet når Kystverket går i gang med planleggingen av den neste store øvelsen på Svalbard. I 2014 ble beredskapsanalysen for Svalbard og Jan Mayen avsluttet, og nå mener Kystverket det er på sin plass å øve på å hindre forurensning, og det er nødvendig at hele beredskapsorganisasjonen mot akutt forurensning deltar.

Målet med øvelsen 27. til 29. september er å hindre akutt forurensning på en mest effekiv måte. Blant annet skal øvelsen avklare varslingsprosedyrer ved en fartøyhendelse med akutt forurensning, legge til rette for en riktig dimensjonert aksjonsledelse og å styrke samarbeidet mellom statlige og private ressurser.

«En manglende kommunal/ regionalberedskap mot akutt forurensning gjør at Kystverket raskt må forsterke Sysselmannens innledende aksjonering, samt sannsynligvis raskt må overta ledelsen av en større aksjon med utslipp fra fartøy», skriver Kystverket.

I tillegg til Sysselmannen er Perpetuum Miljø, Forsvarets Operative Hovedkvarter, Kystvakten, Hovedredningssentralen Nord-Norge, Sjøfartsdirektoratet, Miljødirektoratet, Norsk Polarinstitutt og Norsk Oljevernforening for Operatørselskap invitert til å delta.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!