Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Planlegger ny storøvelse

Bildet er fra Øvelse Svalbard i 2014. I september blir det ny storøvelse på Svalbard, og denne gangen handler det om oljevern. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Planlegger ny storøvelse

Kystverket legger årets største samordningsøvelse til Svalbard i september.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.01.2016 kl 16:39

Et større skip har et uhell og det er fare for omfattende forurensning ved kysten av Svalbard. Det er utgangspunktet når Kystverket går i gang med planleggingen av den neste store øvelsen på Svalbard. I 2014 ble beredskapsanalysen for Svalbard og Jan Mayen avsluttet, og nå mener Kystverket det er på sin plass å øve på å hindre forurensning, og det er nødvendig at hele beredskapsorganisasjonen mot akutt forurensning deltar.

Målet med øvelsen 27. til 29. september er å hindre akutt forurensning på en mest effekiv måte. Blant annet skal øvelsen avklare varslingsprosedyrer ved en fartøyhendelse med akutt forurensning, legge til rette for en riktig dimensjonert aksjonsledelse og å styrke samarbeidet mellom statlige og private ressurser.

«En manglende kommunal/ regionalberedskap mot akutt forurensning gjør at Kystverket raskt må forsterke Sysselmannens innledende aksjonering, samt sannsynligvis raskt må overta ledelsen av en større aksjon med utslipp fra fartøy», skriver Kystverket.

I tillegg til Sysselmannen er Perpetuum Miljø, Forsvarets Operative Hovedkvarter, Kystvakten, Hovedredningssentralen Nord-Norge, Sjøfartsdirektoratet, Miljødirektoratet, Norsk Polarinstitutt og Norsk Oljevernforening for Operatørselskap invitert til å delta.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Rema 1000 to be built

The grocery chain wants to open a store in Longyearbyen in the parking lot in front of Svalbardbutikken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!