Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Planlegger innovasjonssenter

Her i det røde huset holder Telenor til. Bygningen har setningsskader. De ønsker å rive den og bygge nytt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Planlegger innovasjonssenter

Dagens bygningsmasse på Skjæringa begynner å takke for seg. Nå planlegger Telenor nybygg.

Tekst:

Publisert:

I mange år har Telenor brukt Longyearbyen til å teste ut nye produkter. Nå kommer det en ny satsing der ingen vet hva resultatet blir.

– Vi ser for oss lokaler der vi legger til rette med moderne kommunikasjon. Her kan de med gode ideer få utvikle dem videre. Hva det skal bli, vet ingen på forhånd, sier administrerende direktør Guttorm Albrigt Hansen i Telenor Svalbard.

Han ser for seg et samarbeid med blant annet lokale aktører, Universitetssenteret på Svalbard og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Sparer penger
Telenor Svalbard planlegger å sette av noen millioner kroner i året til en slik satsing og utlyser gjerne en egen stilling som «innovasjons-general».

– Vi vet det er gründere som trenger litt hjelp for å få ut gode ideer. Det kan gjerne dreie seg om nyvinninger innen IT, ny energi eller andre goder samfunnet trenger, sier han.

Tidlig ute
Allerede i 1911 var Televerket på plass på Svalbard og opprettet trådløs kommunikasjon mellom Grønfjorden og fastlandet. Siden har man vært tidlig ute med mye. Blant annet er Longyearbyen verdens første bygd der alle husstandene ble tilkoblet med fiber, og hvor man i dag får mobil 4G+ med opptil 200 MB fart. Nå er målet å modernisere dagens IP-TV løsning der en av funksjonene er dags- og ukesarkiv, eller starte et program fra begynnelsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!