Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Planlegger innovasjonssenter

Her i det røde huset holder Telenor til. Bygningen har setningsskader. De ønsker å rive den og bygge nytt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Planlegger innovasjonssenter

Dagens bygningsmasse på Skjæringa begynner å takke for seg. Nå planlegger Telenor nybygg.

Tekst:

Publisert:

I mange år har Telenor brukt Longyearbyen til å teste ut nye produkter. Nå kommer det en ny satsing der ingen vet hva resultatet blir.

– Vi ser for oss lokaler der vi legger til rette med moderne kommunikasjon. Her kan de med gode ideer få utvikle dem videre. Hva det skal bli, vet ingen på forhånd, sier administrerende direktør Guttorm Albrigt Hansen i Telenor Svalbard.

Han ser for seg et samarbeid med blant annet lokale aktører, Universitetssenteret på Svalbard og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Sparer penger
Telenor Svalbard planlegger å sette av noen millioner kroner i året til en slik satsing og utlyser gjerne en egen stilling som «innovasjons-general».

– Vi vet det er gründere som trenger litt hjelp for å få ut gode ideer. Det kan gjerne dreie seg om nyvinninger innen IT, ny energi eller andre goder samfunnet trenger, sier han.

Tidlig ute
Allerede i 1911 var Televerket på plass på Svalbard og opprettet trådløs kommunikasjon mellom Grønfjorden og fastlandet. Siden har man vært tidlig ute med mye. Blant annet er Longyearbyen verdens første bygd der alle husstandene ble tilkoblet med fiber, og hvor man i dag får mobil 4G+ med opptil 200 MB fart. Nå er målet å modernisere dagens IP-TV løsning der en av funksjonene er dags- og ukesarkiv, eller starte et program fra begynnelsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!