Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Planlegger innovasjonssenter

Her i det røde huset holder Telenor til. Bygningen har setningsskader. De ønsker å rive den og bygge nytt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Planlegger innovasjonssenter

Dagens bygningsmasse på Skjæringa begynner å takke for seg. Nå planlegger Telenor nybygg.

Tekst:

Publisert:

I mange år har Telenor brukt Longyearbyen til å teste ut nye produkter. Nå kommer det en ny satsing der ingen vet hva resultatet blir.

– Vi ser for oss lokaler der vi legger til rette med moderne kommunikasjon. Her kan de med gode ideer få utvikle dem videre. Hva det skal bli, vet ingen på forhånd, sier administrerende direktør Guttorm Albrigt Hansen i Telenor Svalbard.

Han ser for seg et samarbeid med blant annet lokale aktører, Universitetssenteret på Svalbard og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Sparer penger
Telenor Svalbard planlegger å sette av noen millioner kroner i året til en slik satsing og utlyser gjerne en egen stilling som «innovasjons-general».

– Vi vet det er gründere som trenger litt hjelp for å få ut gode ideer. Det kan gjerne dreie seg om nyvinninger innen IT, ny energi eller andre goder samfunnet trenger, sier han.

Tidlig ute
Allerede i 1911 var Televerket på plass på Svalbard og opprettet trådløs kommunikasjon mellom Grønfjorden og fastlandet. Siden har man vært tidlig ute med mye. Blant annet er Longyearbyen verdens første bygd der alle husstandene ble tilkoblet med fiber, og hvor man i dag får mobil 4G+ med opptil 200 MB fart. Nå er målet å modernisere dagens IP-TV løsning der en av funksjonene er dags- og ukesarkiv, eller starte et program fra begynnelsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!