Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Planlegger innovasjonssenter

Her i det røde huset holder Telenor til. Bygningen har setningsskader. De ønsker å rive den og bygge nytt. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

Planlegger innovasjonssenter

Dagens bygningsmasse på Skjæringa begynner å takke for seg. Nå planlegger Telenor nybygg.

Tekst:

Publisert:

I mange år har Telenor brukt Longyearbyen til å teste ut nye produkter. Nå kommer det en ny satsing der ingen vet hva resultatet blir.

– Vi ser for oss lokaler der vi legger til rette med moderne kommunikasjon. Her kan de med gode ideer få utvikle dem videre. Hva det skal bli, vet ingen på forhånd, sier administrerende direktør Guttorm Albrigt Hansen i Telenor Svalbard.

Han ser for seg et samarbeid med blant annet lokale aktører, Universitetssenteret på Svalbard og Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

Sparer penger
Telenor Svalbard planlegger å sette av noen millioner kroner i året til en slik satsing og utlyser gjerne en egen stilling som «innovasjons-general».

– Vi vet det er gründere som trenger litt hjelp for å få ut gode ideer. Det kan gjerne dreie seg om nyvinninger innen IT, ny energi eller andre goder samfunnet trenger, sier han.

Tidlig ute
Allerede i 1911 var Televerket på plass på Svalbard og opprettet trådløs kommunikasjon mellom Grønfjorden og fastlandet. Siden har man vært tidlig ute med mye. Blant annet er Longyearbyen verdens første bygd der alle husstandene ble tilkoblet med fiber, og hvor man i dag får mobil 4G+ med opptil 200 MB fart. Nå er målet å modernisere dagens IP-TV løsning der en av funksjonene er dags- og ukesarkiv, eller starte et program fra begynnelsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!