Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Plages av lyset

Vinkelstasjonen lyssettes i mørketida. Om morgenen og ettermiddagen er stasjonen rød, på dagtid lyses den opp i hvitt lys, mens den er blå om kvelden og natta. Flere hyttenaboer i Todalen opplever lyset som forstyrrende. FOTO: Anders Fjellestad

Plages av lyset

Hyttenaboer til Vinkelstasjonen i Endalen mener belysningen av stasjonen er skjemmende.

Tekst:

Publisert:

Etter tillatelse fra Sysselmannen og Riksantikvaren, lyssatte Store Norske Vinkelstasjonen i Endalen i januar i fjor.

I starten var lysprosjektet forfulgt av driftsfeil og tekniske problemer, men etter at feilene ble rettet, har Store Norske fått mange positive tilbakemeldinger.

Flere hyttenaboer i Todalen opplever imidlertid lyssettingen som plagsom, og Store Norske har mottatt et par klager, en av dem fra hyttenabo og redaktør Birger Amundsen i Svalbardposten.

«Adventdalen brukes av mange som rekreasjonsområde, og som et fint sted å se nordlys. Lysene mot Vinkelstasjonen er med på å ødelegge dette, ikke minst fordi fjellsidene rundt også lyses opp», skriver Amundsen.

Store Norske svarer at de i fjor høst reduserte lysstyrken med 30 prosent. Selskapet vurderer nye tiltak, blant annet skjerming av lyskastere og å justere vinkelen på enkelte av lysene.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!