Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

«Petrozavodsk» delt i to

Baugpartiet på det russiske fryseskipet «Petrozavodsk» er revet løs fra skipet. Bildet ble tatt av KV «Nordkapp» 2. mars i år. Havariet skjedde 11. mai i fjor. FOTO: Kystverket

«Petrozavodsk» delt i to

Det russiske fryseskipet som havarerte på sørspissen av Bjørnøya i mai i fjor, er delt i to.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 13:42

– Dette er den verste situasjonen vi kunne ha fått. Vi hadde i det lengste håpet at skipet skulle være inntakt fram til sommeren, nå blir det mye verre å fjerne det, sier seniorrådgiver Knut M. Arnhus i Kystverket.

Det var 11. mai i fjor at det russiske fryseskipet «Petrozavodsk» havarerte lengst sør på Bjørnøya, midt i hekkeområdet for store bestander av sjøfugl.

Baugen revet løs

Kystverket har en stående avtale med kystvakta om at kystvaktfartøy skal gjøre en sving innom havaristedet for å dokumentere tilstanden på vraket.

Forrige tirsdag var KV «Nordkapp» på stedet og fotograferte vraket. Da var hele baugpartiet revet løs.

– Vi var selvsagt klar over at noe slikt kunne skje, men slik vraket nå ser ut blir arbeidet med å fjerne det atskillig vanskeligere, fastslår Arnhus.

Skal undersøkes

Som følge av at baugpartiet er revet løs frykter Knut M. Arnhus at akterskipet med overbygningen skal kantre, noe som ytterligere vil vanskeliggjøre arbeidet.

– Vi kommer til å gjøre undersøkelser av vraket til våren når været bedrer seg. Det som var planen var som første tiltak å fjerne kabler og isolasjon, men det meste av isolasjonen er sannsynligvis borte nå, sier han.

Som fryseskip inneholdt «Petrozavodsk» store mengder isolasjon. Arnhus sier at mannskapet på KV «Nordkapp» ved siste inspeksjon ikke så isolasjon flyte rundt på havaristedet.

Hva som videre skal skje med vraket vil bli avgjort så snart Kystverket har gjort sine undersøkelser.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!