Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Personlige drakter har ligget i kortene

Aksel Bilicz ved Longyearbyen sykehus sier at nye drakter er på vei. FOTO: Line Nagell Ylvisåker (arkiv)

– Personlige drakter har ligget i kortene

Avdelingsleder Aksel Bilicz har startet prosessen med nye redningsdrakter.

Tekst:

Publisert:

– Det har ligget i kortene i ett år at de personlige draktene er på vei inn, så jeg synes det var litt rart med et møte på dette tidspunktet, sier avdelingsleder Aksel Bilicz ved Longyearbyen sykehus.

Fra 1. april tar Lufttransport over redningstjenesten på Svalbard. Da avtalen ble lagt ut på anbud, var et av kriteriene fra Sysselmannen at det nye selskapet skulle sørge for personlig utstyr til medisinsk personell som er med på redningsaksjonene.

– Nå blir helikopterselskapet eiere av draktene, men de skal være tilpasset hver enkelt av våre ansatte. Det er en god løsning, synes jeg, sier Bilicz.

Luftfartstilsynet var klare på at draktene skulle være personlige. Bilicz sier at noe av grunnen til at det ikke har vært sånn på Svalbard, er at sykehuset i Longyearbyen er i en særstilling i forhold til fastlandet.

– Vi har folk som rykker ut hjemmefra og blir med helikopteret, mens på fastlandet er man i beredskap på sykehuset, sier Bilicz.

Arbeidstilsynet har bedt sykehuset om å tilpasse de nåværende draktene fram til nye er på plass. Bilicz sier at han har tatt kontakt med Lufttransport for å høre om det er mulig å starte innkjøpet av drakter allerede nå, slik at alt er klart til 1. april.

– Håper du at saken er ute av verden nå?

– Ja, jeg regner med at dette går sin gang framover og håper at alt er i boks innen 1. april.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

I dag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Slik kan byen skredsikres

Det er fullt mulig å sikre de skredutsatte områdene i Longyear­byen permanent, men det vil koste. Å sikre byen mot skred, kan få en prislapp på over 180 millioner kroner.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!