Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pengesterke onkler på Svalbard-besøk

Innovasjon Norge hadde møte med næringslivet i Longyearbyen og lokalstyrelederen. Fra venstre: Per Niederbach, Christin Kristoffersen, Stein-Gunnar Hansen Bondevik og Ragnvald Jakobsen. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Pengesterke onkler på Svalbard-besøk

Det er store muligheter for Longyearbyen, mener topptungt følge fra Innovasjon Norge.

Tekst:

Publisert:

Forrige uke var Innovasjon Norge i Longyearbyen for å fortelle om hvordan Svalbard kan få en større del av deres årlige pengepott til næringslivet.

– Det var viktig for meg å komme meg hit, for dette er en del av området jeg har ansvar for, sier Troms-direktør Stein-Gunnar Hansen Bondevik, som tiltrådte for ett år siden.

Muligheter

Det topptunge følget som også besto av Per Niederbach og Ragnvald Jakobsen, henholdsvis direktør og assisterende direktør for Divisjon Norge, deltok på et seminar med næringslivet og holdt presentasjonen «Muligheter for Longyearbyen».

– Vi vil gjerne vise lokale aktører hvilke muligheter vi har i vårt system og hvordan de kan tilnærme seg oss, sier han.

– Hvilke aktører snakker du om?

– Reiselivet er helt åpenbart. Og da er det viktig å satse på kvalitet, ikke et halvgodt produkt for å få mer volum, sier Bondevik.

Ragnvald Jakobsen legger til:

– Vi har mer enn penger å tilby. Det handler også om å bruke vår kompetanse og rådgivning, sier han.

Per Niederbach sier han er imponert over det han har sett:

– Det er gjort mye bra så langt, og nå handler det om å sikre en helårsaktivitet. En måte å gjøre det på kan være å ta utgangspunkt i at mange land har en historisk tilknytning til Svalbard, og bruke den koblingen til å markedsføre seg, sier Niederbach.

Arktisk kompetanse

Han løfter fram «arktisk kompetanse» som noe man burde satse på.

– Dere har en kompetanse på å leve og arbeide i et kaldt klima, enten man er elektriker eller rørleggger. Det er stort behov for den kompetansen, sier han.

Innovasjon Norge ser også for seg Svalbard som et gunstig sted å teste ny teknologi som skal brukes i polare strøk i takt med mer olje- og gassutvinning i nord. Niederbach lover at Innovasjon Norge skal spille en viktig støtterolle framover.

– Det er artig å se at det er en drivkraft i samfunnet. At dere ikke bare sitter og tvinner tommeltotter og opprettholder suverenitet, sier Niederbach.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!