Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pengene sendt til feil land

 

Pengene sendt til feil land

En feil i betalingssystemet førte til at mange opplevde å få merkelige trekk på kontoen etter å ha besøkt Polarhotellet i helga.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.04.2009 kl 13:31

Onsdag ettermiddag begynte ryktene å gå om at flere personer var blitt svindlet etter å ha brukt kortet sitt i Puben på Polarhotellet i helga. På nettbanken dukket det opp beløp i svenske kroner, trukket fra restaurantkjeden Pizza Hut i Göteborg.

På nettstedet Facebook la mange ut advarsler om svindel.

Ikke svindel

– Det er viktig for oss å poengtere at dette ikke dreier seg om svindel. Det handler om en teknisk eller menneskelig feil hos de som leverer betalingssystemet vårt, forklarer hotelldirektør i Spitsbergen Travel, Sven-Erik Svendsen.

Polarhotellet fikk nytt betalingssystem i januar, og det er i dette systemet feilen har skjedd. En operatør har slått inn feil kundenummer på pengene som går gjennom betalingsterminalen i Puben og i Brasseri Nansen.

Dermed gikk pengene som ble betalt her inn på kontoen til Pizza Hut i Sverige, i svenske kroner.

– Men beløpet kundene våre er litt trukket for, er det samme beløpet de har handlet for, sier Svendsen.

Sperret kort

Svalbardposten kjenner til at flere valgte å sperre betalingskortene sine etter å ha oppdaget trekkene.

– Hvis noen av våre kunder har hatt økonomiske belastninger skal vi selvfølgelig ta oss av dette, men så langt så er det nok vi som har tapt mest penger, sier Svendsen.

For mens pengene fra Polarhotellet har gått til Pizza Hut, er det ingenting som tyder på at Polarhotellet har fått noen uventede betalinger fra svenske restaurantgjester. Men Svendsen håper de får ordnet opp i situasjonen og får pengene igjen. Nå er problemet fikset, og betalinger med kort i Puben går til rett konto.

I ei uke

Det er kun i Brasseri Nansen og i Puben denne feilen skal ha oppstått. Trolig har systemet vært feilkoblet i nesten ei uke, fram til den ble oppdaget onsdag.

– Det har vært folk innom her for å fortelle om saken, men ingen kom så langt som til å levere inn en anmeldelse, forteller sysselmannsførstebetjent Jill Gaustad

 

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!