Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pengemangel stopper skoletilbud

Pengemangel fører trolig til at det ikke blir opprettet VG Industriteknologi ved Longyearbyen skole for skoleåret 2014 til 2015.

I innstillingen til oppvekst- og kulturutvalget fraråder administrasjonssjefen i Longyearbyen politikerne å opprette en slik linje. Årsaken er at tilbudet ikke kan finansieres innenfor det vedtatte driftsbudsjettet, skriver han.

Saken kommer opp fordi sju førsteårselever ved Teknikk og industriell produksjon skrev et brev til lokalstyret der de ber om at en slik linje opprettes for kommende skoleår.

Administrasjonssjefen skriver i sin innstilling at det «ikke er mulig å finansiere tilbudet innenfor det vedtatte driftsbudsjett. Ut fra føringer lagt i økonomiplan 2014-2017 er det forutsatt at fondsmidler skal brukes til vedlikeholds- og rehabiliteringstiltak ved energiverket.»

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!