Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pengemangel stopper skoletilbud

Pengemangel fører trolig til at det ikke blir opprettet VG Industriteknologi ved Longyearbyen skole for skoleåret 2014 til 2015.

Tekst:

Publisert:

I innstillingen til oppvekst- og kulturutvalget fraråder administrasjonssjefen i Longyearbyen politikerne å opprette en slik linje. Årsaken er at tilbudet ikke kan finansieres innenfor det vedtatte driftsbudsjettet, skriver han.

Saken kommer opp fordi sju førsteårselever ved Teknikk og industriell produksjon skrev et brev til lokalstyret der de ber om at en slik linje opprettes for kommende skoleår.

Administrasjonssjefen skriver i sin innstilling at det «ikke er mulig å finansiere tilbudet innenfor det vedtatte driftsbudsjett. Ut fra føringer lagt i økonomiplan 2014-2017 er det forutsatt at fondsmidler skal brukes til vedlikeholds- og rehabiliteringstiltak ved energiverket.»

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!