Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pengemangel stopper skoletilbud

Pengemangel fører trolig til at det ikke blir opprettet VG Industriteknologi ved Longyearbyen skole for skoleåret 2014 til 2015.

Tekst:

Publisert:

I innstillingen til oppvekst- og kulturutvalget fraråder administrasjonssjefen i Longyearbyen politikerne å opprette en slik linje. Årsaken er at tilbudet ikke kan finansieres innenfor det vedtatte driftsbudsjettet, skriver han.

Saken kommer opp fordi sju førsteårselever ved Teknikk og industriell produksjon skrev et brev til lokalstyret der de ber om at en slik linje opprettes for kommende skoleår.

Administrasjonssjefen skriver i sin innstilling at det «ikke er mulig å finansiere tilbudet innenfor det vedtatte driftsbudsjett. Ut fra føringer lagt i økonomiplan 2014-2017 er det forutsatt at fondsmidler skal brukes til vedlikeholds- og rehabiliteringstiltak ved energiverket.»

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!