Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pengedryss over bluesklubben

Longyearbyen bluesklubb håper de får et nytt lydanlegg til årets Dark Season Blues. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Pengedryss over bluesklubben

Men usikre på om de får erstattet dårlig utstyr innen festivalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.06.2015 kl 12:04

Longyearbyen Bluesklubb har fått tildelt en kostnadsramme på 604.000 til nytt lydanlegg fra Musikkutstyrsordningen. Men det er én hake.

– Vi er nødt til å skaffe en egenandel på 140.000 kroner, og der er vi ikke i mål, sier Espen Helgesen, leder for bluesklubben.

Håper å komme i mål

Klubben ser nå på flere mulige løsninger, men kan ikke garantere at nytt utstyr er på plass innen årets Dark Season Blues i slutten av oktober.

– Vi er helt i det blå på om vi klarer å skaffe pengene innen da. Nå holder vi på med søknader til andre fond og skal gå i samtaler med lokalstyret. Det siste alternativet blir å søke Kork-penger til høsten, men da er vi prisgitt at det lydanlegget vi har i dag holder under festivalen, sier han.

Helgesen sier at dagens utstyr er i dårlig forfatning og plaget av problemer.

– Det tilhører lokalstyret og vi kan ikke garantere at alt fungerer. Sist gang måtte vi leie inn en del fra fastlandet, forteller han.

Til «alle»

Ifølge blueslederen vil alt de kjøper inn brukes av andre frivillige innen kulturlivet i Longyearbyen.

– Fra før har vi utstyr verdt nesten 850.000 kroner som også kan benyttes gratis. Sånn sett er vi en stor bidragsyter til kulturlivet i byen. Det er derimot viktig å presisere at det gjelder frivillige tiltak. Kommersielle aktører kan inngå avtaler om å få leie, men i utgangspunktet holdes de utenfor, sier han.

13,5 mill. til musikk

Musikkutstyrsordningen er en nasjonal tilskuddsordning for teknisk utstyr, akustikk og lokaler.

De bevilget i år 13,5 millioner kroner til musikere og arrangører over hele Norge.

– For at det lokale musikklivet skal vokse og gro, er det viktig at det er tilgang til godt teknisk utstyr, egnede øverom og lokaler som inspirerer til fremføring og musikkglede, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Hovden Edwards, i en pressemelding.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!