Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pengedryss over bluesklubben

Longyearbyen bluesklubb håper de får et nytt lydanlegg til årets Dark Season Blues. FOTO: Birger Amundsen (arkiv)

Pengedryss over bluesklubben

Men usikre på om de får erstattet dårlig utstyr innen festivalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.06.2015 kl 12:04

Longyearbyen Bluesklubb har fått tildelt en kostnadsramme på 604.000 til nytt lydanlegg fra Musikkutstyrsordningen. Men det er én hake.

– Vi er nødt til å skaffe en egenandel på 140.000 kroner, og der er vi ikke i mål, sier Espen Helgesen, leder for bluesklubben.

Håper å komme i mål

Klubben ser nå på flere mulige løsninger, men kan ikke garantere at nytt utstyr er på plass innen årets Dark Season Blues i slutten av oktober.

– Vi er helt i det blå på om vi klarer å skaffe pengene innen da. Nå holder vi på med søknader til andre fond og skal gå i samtaler med lokalstyret. Det siste alternativet blir å søke Kork-penger til høsten, men da er vi prisgitt at det lydanlegget vi har i dag holder under festivalen, sier han.

Helgesen sier at dagens utstyr er i dårlig forfatning og plaget av problemer.

– Det tilhører lokalstyret og vi kan ikke garantere at alt fungerer. Sist gang måtte vi leie inn en del fra fastlandet, forteller han.

Til «alle»

Ifølge blueslederen vil alt de kjøper inn brukes av andre frivillige innen kulturlivet i Longyearbyen.

– Fra før har vi utstyr verdt nesten 850.000 kroner som også kan benyttes gratis. Sånn sett er vi en stor bidragsyter til kulturlivet i byen. Det er derimot viktig å presisere at det gjelder frivillige tiltak. Kommersielle aktører kan inngå avtaler om å få leie, men i utgangspunktet holdes de utenfor, sier han.

13,5 mill. til musikk

Musikkutstyrsordningen er en nasjonal tilskuddsordning for teknisk utstyr, akustikk og lokaler.

De bevilget i år 13,5 millioner kroner til musikere og arrangører over hele Norge.

– For at det lokale musikklivet skal vokse og gro, er det viktig at det er tilgang til godt teknisk utstyr, egnede øverom og lokaler som inspirerer til fremføring og musikkglede, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen, Rhiannon Hovden Edwards, i en pressemelding.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!