Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Peleskog under utvikling

Forrige uke gikk to mann i gang med å tre isolasjonsduk over pelene. Deretter ble det fylt opp med grus over duken. FOTO: Birger Amundsen

Peleskog under utvikling

Etter å ha banket seg gjennom hardfrossen tundra for ett år siden, og siden fylt tomten med peler, har lite skjedd med det nye hotellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2012 kl 13:26

Tomten i forlengelsen av Kroa-bygget har i vår og sommer stått som en kvistet, død skog i sentrum av Longyearbyen. Da planen for det nye hotellbygget ble lagt fram i fjor høst, uttalte John-Einar Lockert, en av de tre eierne, at byggearbeidet ville komme i gang i løpet av sommeren.

Det eneste som skjedde, var at pelene som var boret ned i permafrosten fløt opp under snøsmeltingen. Nå sier Lockert at byggearbeidene ikke var planlagt å komme i gang denne sommeren, men den neste.

– Vi venter på at prosjekteringen skal bli ferdig, sier han.


Tre eiere

Det var i oktober i fjor at lokalstyret ga tillatelse til å sette i gang fundamenteringsarbeidet til hotellet. I tillegg til Lockert, står Tollef Svenkerud i byggefirmaet Sandmo & Svenkerud og Bård Heio bak hotellprosjektet. Hotellet vil bli bygd som en forlengelse av Kroa og Fangstmannshotellet. De tre eier også Svalbard Hotell, som ligger like ved.

De siste dagene har mannskap fra LNS Spitsbergen (LNSS) drevet arbeid på tomten. Hvit isolasjonsduk er tredd ned over pelene, og dekket med et lag grov grusmasse. LNSS vil ikke uttale seg om arbeidet, men henviser til Tollef Svenkerud. Svenkerud vil heller ikke uttale seg, men henviser til John-Einar Lockert.

– Vi er i en prosess, bare litt forsinket, sier han.

Se bildet større

I slutten av mai førte tilsig av smeltevann til at flere av pelene fløt opp av borehullene. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!