Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Peleskog under utvikling

Forrige uke gikk to mann i gang med å tre isolasjonsduk over pelene. Deretter ble det fylt opp med grus over duken. FOTO: Birger Amundsen

Peleskog under utvikling

Etter å ha banket seg gjennom hardfrossen tundra for ett år siden, og siden fylt tomten med peler, har lite skjedd med det nye hotellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2012 kl 13:26

Tomten i forlengelsen av Kroa-bygget har i vår og sommer stått som en kvistet, død skog i sentrum av Longyearbyen. Da planen for det nye hotellbygget ble lagt fram i fjor høst, uttalte John-Einar Lockert, en av de tre eierne, at byggearbeidet ville komme i gang i løpet av sommeren.

Det eneste som skjedde, var at pelene som var boret ned i permafrosten fløt opp under snøsmeltingen. Nå sier Lockert at byggearbeidene ikke var planlagt å komme i gang denne sommeren, men den neste.

– Vi venter på at prosjekteringen skal bli ferdig, sier han.


Tre eiere

Det var i oktober i fjor at lokalstyret ga tillatelse til å sette i gang fundamenteringsarbeidet til hotellet. I tillegg til Lockert, står Tollef Svenkerud i byggefirmaet Sandmo & Svenkerud og Bård Heio bak hotellprosjektet. Hotellet vil bli bygd som en forlengelse av Kroa og Fangstmannshotellet. De tre eier også Svalbard Hotell, som ligger like ved.

De siste dagene har mannskap fra LNS Spitsbergen (LNSS) drevet arbeid på tomten. Hvit isolasjonsduk er tredd ned over pelene, og dekket med et lag grov grusmasse. LNSS vil ikke uttale seg om arbeidet, men henviser til Tollef Svenkerud. Svenkerud vil heller ikke uttale seg, men henviser til John-Einar Lockert.

– Vi er i en prosess, bare litt forsinket, sier han.

Se bildet større

I slutten av mai førte tilsig av smeltevann til at flere av pelene fløt opp av borehullene. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!