Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Peleskog under utvikling

Forrige uke gikk to mann i gang med å tre isolasjonsduk over pelene. Deretter ble det fylt opp med grus over duken. FOTO: Birger Amundsen

Peleskog under utvikling

Etter å ha banket seg gjennom hardfrossen tundra for ett år siden, og siden fylt tomten med peler, har lite skjedd med det nye hotellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2012 kl 13:26

Tomten i forlengelsen av Kroa-bygget har i vår og sommer stått som en kvistet, død skog i sentrum av Longyearbyen. Da planen for det nye hotellbygget ble lagt fram i fjor høst, uttalte John-Einar Lockert, en av de tre eierne, at byggearbeidet ville komme i gang i løpet av sommeren.

Det eneste som skjedde, var at pelene som var boret ned i permafrosten fløt opp under snøsmeltingen. Nå sier Lockert at byggearbeidene ikke var planlagt å komme i gang denne sommeren, men den neste.

– Vi venter på at prosjekteringen skal bli ferdig, sier han.


Tre eiere

Det var i oktober i fjor at lokalstyret ga tillatelse til å sette i gang fundamenteringsarbeidet til hotellet. I tillegg til Lockert, står Tollef Svenkerud i byggefirmaet Sandmo & Svenkerud og Bård Heio bak hotellprosjektet. Hotellet vil bli bygd som en forlengelse av Kroa og Fangstmannshotellet. De tre eier også Svalbard Hotell, som ligger like ved.

De siste dagene har mannskap fra LNS Spitsbergen (LNSS) drevet arbeid på tomten. Hvit isolasjonsduk er tredd ned over pelene, og dekket med et lag grov grusmasse. LNSS vil ikke uttale seg om arbeidet, men henviser til Tollef Svenkerud. Svenkerud vil heller ikke uttale seg, men henviser til John-Einar Lockert.

– Vi er i en prosess, bare litt forsinket, sier han.

Se bildet større

I slutten av mai førte tilsig av smeltevann til at flere av pelene fløt opp av borehullene. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!