Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Peleskog under utvikling

Forrige uke gikk to mann i gang med å tre isolasjonsduk over pelene. Deretter ble det fylt opp med grus over duken. FOTO: Birger Amundsen

Peleskog under utvikling

Etter å ha banket seg gjennom hardfrossen tundra for ett år siden, og siden fylt tomten med peler, har lite skjedd med det nye hotellet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2012 kl 13:26

Tomten i forlengelsen av Kroa-bygget har i vår og sommer stått som en kvistet, død skog i sentrum av Longyearbyen. Da planen for det nye hotellbygget ble lagt fram i fjor høst, uttalte John-Einar Lockert, en av de tre eierne, at byggearbeidet ville komme i gang i løpet av sommeren.

Det eneste som skjedde, var at pelene som var boret ned i permafrosten fløt opp under snøsmeltingen. Nå sier Lockert at byggearbeidene ikke var planlagt å komme i gang denne sommeren, men den neste.

– Vi venter på at prosjekteringen skal bli ferdig, sier han.


Tre eiere

Det var i oktober i fjor at lokalstyret ga tillatelse til å sette i gang fundamenteringsarbeidet til hotellet. I tillegg til Lockert, står Tollef Svenkerud i byggefirmaet Sandmo & Svenkerud og Bård Heio bak hotellprosjektet. Hotellet vil bli bygd som en forlengelse av Kroa og Fangstmannshotellet. De tre eier også Svalbard Hotell, som ligger like ved.

De siste dagene har mannskap fra LNS Spitsbergen (LNSS) drevet arbeid på tomten. Hvit isolasjonsduk er tredd ned over pelene, og dekket med et lag grov grusmasse. LNSS vil ikke uttale seg om arbeidet, men henviser til Tollef Svenkerud. Svenkerud vil heller ikke uttale seg, men henviser til John-Einar Lockert.

– Vi er i en prosess, bare litt forsinket, sier han.

Se bildet større

I slutten av mai førte tilsig av smeltevann til at flere av pelene fløt opp av borehullene. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!