Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pele-jungel blir nytt hotell

Byggestart: Slik skal det nye hotellet ved siden av Kroa se ut. I bakgrunnen kan man se Sukkertoppen til høyre. Men hva gjør Sarkofagen til venstre? FOTO: Årstidene Arkitekter

Pele-jungel blir nytt hotell

Siden 2011 har tomta ved siden av Kroa vært full av peler. Nå starter endelig byggingen.

Tekst:

Publisert:

Etter mange års planlegging og stillstand på tomta ved siden av Kroa, lover nå utbyggeren at et nytt hotell står klart til neste sesong.

– Foreløpig heller det mot at navnet blir Svalbard Adventure Hotell, sier Bård Heio, finansdirektør i Svalbard Adventure Group.

Selskapet består også av John-Einar Lockert, Tollef Svenkerud og Morten Eivindssøn Astrup. Disse er også hver for seg tunge investorer på Svalbard, med eierandeler i blant annet Fangstmannshotellet, Svalbard Hotell, Svalbard Snøscooteruteleie, Sandmo & Svenkerud, Svalbar, Svalbard Lodge, Huset og diverse eiendommer og boliger.

Ny frokostsal
Det nye hotellet vil være tre etasjer høyt og ha 30 gjesterom. Det vil bli laget en ny innkjøring fra Vei 221, og parkeringsplassen foran hotellet vil ha plass til 11 snøskutere og 6 personbiler.

Svalbard Adventure Hotell vil også ha en tilknytning til Svalbard Hotell, som ligger på andre siden av gågata. I dag spiser gjestene på Svalbard Hotell frokost på Svalbar. På det nye hotellet vil det bli installert kjøkken, samt en frokostsal, slik at veien til maten blir kortere. I tillegg vil resepsjonen i det nye hotellet betjene begge hotellene.

Komfort-trend
Pelinga på nabotomta til Kroa var ferdig i 2011. Siden har tomta stått åpen, og mange har lurt på om det kommer noe mer.
– Da vi kjøpte Fangstmannshotellet, fulgte dette prosjektet med. På grunn av byggegodkjenningen hadde vi det travelt med å komme i gang med pelinga. Underveis i denne jobben ønsket vi å endre de opprinnelige planene noe og det har tatt litt tid. Men vi synes det er bedre å bruke et halvt år ekstra, enn å sette opp noe som vi ikke blir helt fornøyd med, sier Heio.

– Hva skjer med Kroa?

– De har en leieavtale som går i mange år til, og som ikke er relatert til det nye hotellet. Hvis du ser på tegningene, så vil ikke det nye hotellet skygge for noen vinduer på Kroa.

– Gjennom mange år har belegget på hotellene i Longyearbyen vært nede i 40 prosent i snitt. Hvordan skal dere tjene penger på hotellet?

– Ut fra våre tall tolker vi det dithen at dette skal være god forretning. Vi ser en trend i at kundene etterspør mer moderne fasiliteter enn det som tilbys i for eksempel Nybyen, sier Heio.

Han vil ikke ut med hvor mye hotellet koster å bygge.

Nøkkelord

Se bildet større

Peler: Slik har det sett ut siden 2011. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!