Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Påstand om fengselsstraff

 

Påstand om fengselsstraff

Aktor har lagt ned påstand om fengsel i to år og åtte måneder for Robert Hermansen. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2011 kl 09:39

Førstestatsasvokat i Økokrim, Bård Thorsen, la i ettermiddag ned påstand om fengselsstraff i to år og åtte måneder for tidligere Store Norske-direktør, Robert Hermansen. I tillegg krever han inndraging av 4 millioner kroner.

Hermansen har i dag møtt i Nord-Troms tingrett, tiltalt for grov korrupsjon. Saken behandles som en tilståelsessak.

– Dum handling

Den tidligere Store Norske-direktøren har tidligere tilstått å ha mottatt et lån på 4 millioner kroner fra avdøde skipsreder Atle Jebsen.

– Jeg har tilstått en dum handling. Nå er det i og for seg ikke ulovlig å være dum, men handlingen var dum og utilbørlig, og jeg tar det som det kommer, sier Hermansen til TV2. 

Han legger til at han er forberedt på alt, også å gå i fengsel. Strafferammen for grov korrupsjon er inntil ti års fengsel. I dag skal han forklare seg for tingretten. 

– Det blir godt å få det her over, sier Hermansen til TV2. 

Økonomisk fordel

I tiltalen fra Økokrim heter det at Hermansen har «krevd eller mottatt en utilbørlig fordel i anledning av stilling, verv eller oppdrag. Forholdet anses som grovt blant annet fordi handlingene har gitt betydelig økonomisk fordel samt at handlingene er forøvd av noen ved brudd på den særlige tillit som fulgte med hans stilling.»

Vedtok forelegg

Kristian Jebsens Rederi vedtok i slutten av august et forelegg på 4 millioner kroner, etter at også det selskapet var tiltalt for grov korrupsjon. Rederiet mener imidlertid ikke at de har gjort noe straffbart, men ønsker å avslutte saken. 

«Saken har allerede vært langvarig og smertefull for familien til avdøde Atle Jebsen, og en langvarig rettssak, kanskje i flere instanser, ville ytterligere forsterke denne belastning», skriver de i en pressemelding. 

Erkjenner straffskyld

Ifølge TV2 oppga Hermansen seg som pensjonist til tingrettsdommer Morten Berg. Han sa også at han har en pensjon som vil trå i kraft til 1,8 millioner kroner i året, og at han har styreverv som generer 100.000 kroner. Hermansen oppga å ha en gjeld på 12 millioner kroner.

– Erkjenner du straffskyld, spurte dommer Morten Berg.

– Ja, jeg gjør det, svarte Robert Hermansen, ifølge TV2.

Dommen faller trolig i neste uke. 

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!