Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Påstand om fengselsstraff

 

Påstand om fengselsstraff

Aktor har lagt ned påstand om fengsel i to år og åtte måneder for Robert Hermansen. 

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2011 kl 09:39

Førstestatsasvokat i Økokrim, Bård Thorsen, la i ettermiddag ned påstand om fengselsstraff i to år og åtte måneder for tidligere Store Norske-direktør, Robert Hermansen. I tillegg krever han inndraging av 4 millioner kroner.

Hermansen har i dag møtt i Nord-Troms tingrett, tiltalt for grov korrupsjon. Saken behandles som en tilståelsessak.

– Dum handling

Den tidligere Store Norske-direktøren har tidligere tilstått å ha mottatt et lån på 4 millioner kroner fra avdøde skipsreder Atle Jebsen.

– Jeg har tilstått en dum handling. Nå er det i og for seg ikke ulovlig å være dum, men handlingen var dum og utilbørlig, og jeg tar det som det kommer, sier Hermansen til TV2. 

Han legger til at han er forberedt på alt, også å gå i fengsel. Strafferammen for grov korrupsjon er inntil ti års fengsel. I dag skal han forklare seg for tingretten. 

– Det blir godt å få det her over, sier Hermansen til TV2. 

Økonomisk fordel

I tiltalen fra Økokrim heter det at Hermansen har «krevd eller mottatt en utilbørlig fordel i anledning av stilling, verv eller oppdrag. Forholdet anses som grovt blant annet fordi handlingene har gitt betydelig økonomisk fordel samt at handlingene er forøvd av noen ved brudd på den særlige tillit som fulgte med hans stilling.»

Vedtok forelegg

Kristian Jebsens Rederi vedtok i slutten av august et forelegg på 4 millioner kroner, etter at også det selskapet var tiltalt for grov korrupsjon. Rederiet mener imidlertid ikke at de har gjort noe straffbart, men ønsker å avslutte saken. 

«Saken har allerede vært langvarig og smertefull for familien til avdøde Atle Jebsen, og en langvarig rettssak, kanskje i flere instanser, ville ytterligere forsterke denne belastning», skriver de i en pressemelding. 

Erkjenner straffskyld

Ifølge TV2 oppga Hermansen seg som pensjonist til tingrettsdommer Morten Berg. Han sa også at han har en pensjon som vil trå i kraft til 1,8 millioner kroner i året, og at han har styreverv som generer 100.000 kroner. Hermansen oppga å ha en gjeld på 12 millioner kroner.

– Erkjenner du straffskyld, spurte dommer Morten Berg.

– Ja, jeg gjør det, svarte Robert Hermansen, ifølge TV2.

Dommen faller trolig i neste uke. 

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet ble leteaksjonen avsluttet.

Lørdag var Sysselmannen i Bolterdalen for å kontrollere skutere og skuterkjøring.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

 
En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!