Passasjerskip har motorhavari i Hinlopenstretet

«Polarsyssel» sleper nå skipet som har 105 passasjerer om bord.

Passasjerskipet «Ortelius» befant seg i Hinlopenstretet, ved Veigattøyane, da det fikk motorhavari fredag. Det er 146 mennesker om bord i båten, derav 105 passasjerer.
Publisert

Det var fredag ettermiddag at Hovedredningssentralen for Nord-Norge (HRS) fikk inn ei melding fra passasjerskipet «Ortelius», som befant seg i Hinlopenstretet, nær Vaigattøyane.

– Båten lå helt i iskanten med motorhavari, sier redningsleder Lars Nedrevåg ved HRS.

Sysselmannen ble varslet, og det ble besluttet å dra ut med «Polarsyssel» for å bistå. Sysselmannens båt kom fram til stedet lørdag i 13-tiden.

– Man har forsøkt å reparere motoren, men ikke fått dette til. Derfor er «Polarsyssel» nå i ferd med å slepe passasjerskipet tilbake til Longyearbyen. Klarer vi å få det til, skal vi sende et kystvaktskip til for å assistere. Problemet er bare at kystvakta for tiden befinner seg svært langt unna, sier Nedrevåg.

Det er 146 om bord i «Ortelius», derav 105 passasjerer. HRS beskriver det som har skjedd som udramatisk.

– Båten har ligget inn i iskanten i ro hele tiden, og det er helt greit vær i området. Det er ingen fare for forurensning. Vi holder tett kontakt med Sysselmannen mens operasjonen pågår, sier Nedrevåg i HRS.

Det vil ta «Polarsyssel» om lag to døgn å slepe passasjerskipet til Longyearbyen.

Powered by Labrador CMS