Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Parodiparade fra revygjengen

Håkon Sandvik (t.h.) imiterer reiselivssjef Ronny Brunvoll, mens Anne Lise Klungseth Sandvik imiterer noen andre. FOTO: Christopher Engås

Parodiparade fra revygjengen

Huset var fullsatt. Og alle lo.

Nestleder i lokalstyret Geir Hekne, miljøvernsjef Guri Tveito, reiselivssjef Ronny Brunvoll, Tapasbussen, Sweco, Telenor, Store Norske og ikke minst avtroppende lokalstyreleder Christin Kristoffersen får alle gjennomgå i revyen «Wow! En ny kullalder! (eller går det den veien kullhøna sparker?). Spitsbergen Revylag har tradisjon tro ikke spart på kruttet, og fikk alle i Huset til å gapskratte.

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen er en gjennomgangsfigur i revyen, som har mange gode parodier. Kristin Furu Grøtting har hatt mange år på å studere faktene og bevegelsene til Kristoffersen, og klarte oppgaven med glans. Alexander Flygel gjør også en imponerende versjon av Geir Hekne som macho brannmann.

Som vanlig er det store og små episoder og hendelser i lokalsamfunnet det siste året som trigger revygjengen til å lage humoristiske innslag. Tele- og nettbruddet med fastlandet, og feilberegninga av den nye brua over Longyearelva er to eksempler som det er laget gode revynummer ut av. En del seriøse innslag som bunner i krisen i Store Norske er også med i revyen, men disse er i mindretall.

Dette er først og fremst en revy som trimmer lattermusklene. Man er heller ikke nødt til å være godt kjent med samfunnet på 78 grader nord for å få glede av forestillingen. Men det hjelper.

Spitsbergen Revylag kjører også forestilling lørdag kveld. Den anbefales.

Nøkkelord

Se bildet større

Alexander Flygel forestiller brannmester og høyrepolitiker Geir Hekne, og viser hvordan han bruker brannslangen sin. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Eva Therese Jenssen spilte avtroppende miljøvernsjef Guri Tveito i flere nummer. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Huset var fullsatt under revyen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!