Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Parodiparade fra revygjengen

Håkon Sandvik (t.h.) imiterer reiselivssjef Ronny Brunvoll, mens Anne Lise Klungseth Sandvik imiterer noen andre. FOTO: Christopher Engås

Parodiparade fra revygjengen

Huset var fullsatt. Og alle lo.

Nestleder i lokalstyret Geir Hekne, miljøvernsjef Guri Tveito, reiselivssjef Ronny Brunvoll, Tapasbussen, Sweco, Telenor, Store Norske og ikke minst avtroppende lokalstyreleder Christin Kristoffersen får alle gjennomgå i revyen «Wow! En ny kullalder! (eller går det den veien kullhøna sparker?). Spitsbergen Revylag har tradisjon tro ikke spart på kruttet, og fikk alle i Huset til å gapskratte.

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen er en gjennomgangsfigur i revyen, som har mange gode parodier. Kristin Furu Grøtting har hatt mange år på å studere faktene og bevegelsene til Kristoffersen, og klarte oppgaven med glans. Alexander Flygel gjør også en imponerende versjon av Geir Hekne som macho brannmann.

Som vanlig er det store og små episoder og hendelser i lokalsamfunnet det siste året som trigger revygjengen til å lage humoristiske innslag. Tele- og nettbruddet med fastlandet, og feilberegninga av den nye brua over Longyearelva er to eksempler som det er laget gode revynummer ut av. En del seriøse innslag som bunner i krisen i Store Norske er også med i revyen, men disse er i mindretall.

Dette er først og fremst en revy som trimmer lattermusklene. Man er heller ikke nødt til å være godt kjent med samfunnet på 78 grader nord for å få glede av forestillingen. Men det hjelper.

Spitsbergen Revylag kjører også forestilling lørdag kveld. Den anbefales.

Nøkkelord

Se bildet større

Alexander Flygel forestiller brannmester og høyrepolitiker Geir Hekne, og viser hvordan han bruker brannslangen sin. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Eva Therese Jenssen spilte avtroppende miljøvernsjef Guri Tveito i flere nummer. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Huset var fullsatt under revyen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!