Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Parodiparade fra revygjengen

Håkon Sandvik (t.h.) imiterer reiselivssjef Ronny Brunvoll, mens Anne Lise Klungseth Sandvik imiterer noen andre. FOTO: Christopher Engås

Parodiparade fra revygjengen

Huset var fullsatt. Og alle lo.

Tekst:

Publisert:

Nestleder i lokalstyret Geir Hekne, miljøvernsjef Guri Tveito, reiselivssjef Ronny Brunvoll, Tapasbussen, Sweco, Telenor, Store Norske og ikke minst avtroppende lokalstyreleder Christin Kristoffersen får alle gjennomgå i revyen «Wow! En ny kullalder! (eller går det den veien kullhøna sparker?). Spitsbergen Revylag har tradisjon tro ikke spart på kruttet, og fikk alle i Huset til å gapskratte.

Lokalstyreleder Christin Kristoffersen er en gjennomgangsfigur i revyen, som har mange gode parodier. Kristin Furu Grøtting har hatt mange år på å studere faktene og bevegelsene til Kristoffersen, og klarte oppgaven med glans. Alexander Flygel gjør også en imponerende versjon av Geir Hekne som macho brannmann.

Som vanlig er det store og små episoder og hendelser i lokalsamfunnet det siste året som trigger revygjengen til å lage humoristiske innslag. Tele- og nettbruddet med fastlandet, og feilberegninga av den nye brua over Longyearelva er to eksempler som det er laget gode revynummer ut av. En del seriøse innslag som bunner i krisen i Store Norske er også med i revyen, men disse er i mindretall.

Dette er først og fremst en revy som trimmer lattermusklene. Man er heller ikke nødt til å være godt kjent med samfunnet på 78 grader nord for å få glede av forestillingen. Men det hjelper.

Spitsbergen Revylag kjører også forestilling lørdag kveld. Den anbefales.

Nøkkelord

Se bildet større

Alexander Flygel forestiller brannmester og høyrepolitiker Geir Hekne, og viser hvordan han bruker brannslangen sin. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Eva Therese Jenssen spilte avtroppende miljøvernsjef Guri Tveito i flere nummer. FOTO: Christopher Engås

Se bildet større

Huset var fullsatt under revyen. FOTO: Christopher Engås

Siste nytt i Nyheter

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

 
– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!