Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Parkeringsgebyr på flyplassen

Det er trangt om parkeringsplassen på flyplassen. Nå vil Avinor innføre parkeringsgebyr. FOTO: Birger Amundsen

Parkeringsgebyr på flyplassen

Lufthavnsjef Ole M. Rambech vil at folk skal betale for å ha bilen parkert på flyplassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2009 kl 08:00

– Vi har dessverre planer om å ta oss betalt for parkeringen. Dels for å få ned bruken, men også for å få øke inntekten. Ikke minst fordi nedgangen i trafikken har vært så voldsom, sier Ole M. Rambech.

Så langt i år har Svalbard Lufthavn hatt en nedgang i trafikken på 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Plassen ryddet

Da den gamle anleggbrakke-riggen ved flyplassen, også kalt Lufthavnhotellet, ble brent ned for to år siden og en større parkeringsplass ble anlagt på stedet, var lufthavnsjef Rambech overbevist om at plassen aldri kunne bli full. I dag er det knapt en plass å oppdrive. Noe som ikke minst skyldes at halve Longyearbyen er på fastlandet på ferie og har langtidsparkert bilen på flyplassen.

– Vi er den eneste i Norge med et slikt system. Det er delvis en kuriositet og også hyggelig, men vi kan ikke bruke flere millioner kroner på å utvide parkeringen, sier Rambech.

Klart til høsten

Han sier videre at Avinor er i dialog med Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre, og at ordningen sannsynligvis vil være på plass i løpet av høsten, eventuelt til våren neste år.

– Detaljene er ikke klare, men vi vil legge oss på et rimelig nivå. Folk som flyr over til Svea for en dag skal slippe å betale. Første døgnet vil være gratis, men jeg håper vi kommer til livs at folk hensetter bilen der over lang tid. Det var ikke meningen da vi anla parkeringsplassen, forklarer Rambech.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!