Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Parkeringsgebyr på flyplassen

Det er trangt om parkeringsplassen på flyplassen. Nå vil Avinor innføre parkeringsgebyr. FOTO: Birger Amundsen

Parkeringsgebyr på flyplassen

Lufthavnsjef Ole M. Rambech vil at folk skal betale for å ha bilen parkert på flyplassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2009 kl 08:00

– Vi har dessverre planer om å ta oss betalt for parkeringen. Dels for å få ned bruken, men også for å få øke inntekten. Ikke minst fordi nedgangen i trafikken har vært så voldsom, sier Ole M. Rambech.

Så langt i år har Svalbard Lufthavn hatt en nedgang i trafikken på 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Plassen ryddet

Da den gamle anleggbrakke-riggen ved flyplassen, også kalt Lufthavnhotellet, ble brent ned for to år siden og en større parkeringsplass ble anlagt på stedet, var lufthavnsjef Rambech overbevist om at plassen aldri kunne bli full. I dag er det knapt en plass å oppdrive. Noe som ikke minst skyldes at halve Longyearbyen er på fastlandet på ferie og har langtidsparkert bilen på flyplassen.

– Vi er den eneste i Norge med et slikt system. Det er delvis en kuriositet og også hyggelig, men vi kan ikke bruke flere millioner kroner på å utvide parkeringen, sier Rambech.

Klart til høsten

Han sier videre at Avinor er i dialog med Sysselmannen og Longyearbyen lokalstyre, og at ordningen sannsynligvis vil være på plass i løpet av høsten, eventuelt til våren neste år.

– Detaljene er ikke klare, men vi vil legge oss på et rimelig nivå. Folk som flyr over til Svea for en dag skal slippe å betale. Første døgnet vil være gratis, men jeg håper vi kommer til livs at folk hensetter bilen der over lang tid. Det var ikke meningen da vi anla parkeringsplassen, forklarer Rambech.

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!