Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Paragliderulykke i fjellsiden

En fastboende mann i 30-årene er brakt til sykehuset i Longyearbyen med alvorlige skader etter å ha hoppet ut fra toppen av Platåfjellet med paraglider.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2012 kl 21:24

Sysselmannen fikk melding om ulykken klokken 19.10. Kort tid etter hang redningshelikopteret og lyste inn mot fjellsiden, mens redningsmannskap tok seg opp til ulykkesstedet rundt 100-150 meter oppe i fjellsiden, like ved kirkegården.

– Det var to mann som hadde tatt seg opp på Platåberget. Førstemann hoppet og landet uten problemer i bunnen av dalen. Han ser kameraten hoppe og falle rett ned i fjellsiden, og derfra rutsje videre nedover et stykke til han er på høyde med taubanebukkene, sier overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen.

Nygaard forteller at helsepersonell, mannskap fra brannvesenet og en politimann tok seg til fots opp den bratte fjellsiden til mannen.

– Det var glatt og meget vanskelige å komme opp. Derfor valgte vi å bruke helikopter til å frakte pasienten ut fra fjellsiden og til sykehuset, sier Nygaard.

Mannen var ved bevissthet, men Nygaard kjenner ikke til hvor hardt han er skadet.

Stedet hvor han falt og rutsjet ned er svært steinete og isete.

Fulgte dramaet

En stor ansamling biler samlet seg langs veien opp til Huset for å følge dramaet i fjellsiden. Så godt som hele Longyearbyens befolkning kunne se hvordan lysene fra helikopteret sveipet fjellsiden, og forsto at noe alvorlig hadde skjedd.

Redningsoperasjonen pågikk i rundt tre kvarter.

Siste nytt i Nyheter

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!