Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Paragliderulykke i fjellsiden

En fastboende mann i 30-årene er brakt til sykehuset i Longyearbyen med alvorlige skader etter å ha hoppet ut fra toppen av Platåfjellet med paraglider.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2012 kl 21:24

Sysselmannen fikk melding om ulykken klokken 19.10. Kort tid etter hang redningshelikopteret og lyste inn mot fjellsiden, mens redningsmannskap tok seg opp til ulykkesstedet rundt 100-150 meter oppe i fjellsiden, like ved kirkegården.

– Det var to mann som hadde tatt seg opp på Platåberget. Førstemann hoppet og landet uten problemer i bunnen av dalen. Han ser kameraten hoppe og falle rett ned i fjellsiden, og derfra rutsje videre nedover et stykke til han er på høyde med taubanebukkene, sier overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen.

Nygaard forteller at helsepersonell, mannskap fra brannvesenet og en politimann tok seg til fots opp den bratte fjellsiden til mannen.

– Det var glatt og meget vanskelige å komme opp. Derfor valgte vi å bruke helikopter til å frakte pasienten ut fra fjellsiden og til sykehuset, sier Nygaard.

Mannen var ved bevissthet, men Nygaard kjenner ikke til hvor hardt han er skadet.

Stedet hvor han falt og rutsjet ned er svært steinete og isete.

Fulgte dramaet

En stor ansamling biler samlet seg langs veien opp til Huset for å følge dramaet i fjellsiden. Så godt som hele Longyearbyens befolkning kunne se hvordan lysene fra helikopteret sveipet fjellsiden, og forsto at noe alvorlig hadde skjedd.

Redningsoperasjonen pågikk i rundt tre kvarter.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!