Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Paragliderulykke i fjellsiden

En fastboende mann i 30-årene er brakt til sykehuset i Longyearbyen med alvorlige skader etter å ha hoppet ut fra toppen av Platåfjellet med paraglider.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2012 kl 21:24

Sysselmannen fikk melding om ulykken klokken 19.10. Kort tid etter hang redningshelikopteret og lyste inn mot fjellsiden, mens redningsmannskap tok seg opp til ulykkesstedet rundt 100-150 meter oppe i fjellsiden, like ved kirkegården.

– Det var to mann som hadde tatt seg opp på Platåberget. Førstemann hoppet og landet uten problemer i bunnen av dalen. Han ser kameraten hoppe og falle rett ned i fjellsiden, og derfra rutsje videre nedover et stykke til han er på høyde med taubanebukkene, sier overbetjent Erik Nygaard hos Sysselmannen.

Nygaard forteller at helsepersonell, mannskap fra brannvesenet og en politimann tok seg til fots opp den bratte fjellsiden til mannen.

– Det var glatt og meget vanskelige å komme opp. Derfor valgte vi å bruke helikopter til å frakte pasienten ut fra fjellsiden og til sykehuset, sier Nygaard.

Mannen var ved bevissthet, men Nygaard kjenner ikke til hvor hardt han er skadet.

Stedet hvor han falt og rutsjet ned er svært steinete og isete.

Fulgte dramaet

En stor ansamling biler samlet seg langs veien opp til Huset for å følge dramaet i fjellsiden. Så godt som hele Longyearbyens befolkning kunne se hvordan lysene fra helikopteret sveipet fjellsiden, og forsto at noe alvorlig hadde skjedd.

Redningsoperasjonen pågikk i rundt tre kvarter.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!