Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Papirløst for første gang

Papirløst: For første gang er papirløs selvangivelse mulig i Longyearbyen. Solveig Oftedal som leder Skattekontoret, er glad for at elektronisk innlevering nå er mulig. FOTO: Ole Magnus Rapp

Papirløst for første gang

For første gang kan innbyggerne i Longyearbyen levere selvangivelse elektronisk.

Tekst:

Publisert:

Lenge har papirløs innlevering «på ære og samvittighet» vært en selvfølge på fastlandet. Men på Svalbard råder egne skatteregler som nå tilpasses elektronisk levering.

30. april

– Vi er veldig glad for at elektronisk innlevering blir mulig her også, sier Solveig Oftedal som er underdirektør i Skatteetaten og sjef for Skattekontoret i Longyearbyen.

I praksis betyr det at alle over 16 år må gå inn på skatteetaten.no og logge seg på via MinID eller BankID. Innen 30. april må man se gjennom at det som er oppført av inntekter og fradrag er riktig, og så trykker man ok.

Opplysninger om dine eiendommer, bankkontoer, forsikring, økonomiske forhold til Nav, skattetrekk fra arbeidsgiver og slikt kommer automatisk inn i det digitale systemet.

Pålagt

– På selvangivelsen er alle på Svalbard regnet som næringsdrivende. Det er viktig å merke seg at de som er reelt næringsdrivende er pålagt å bruke elektronisk innlevering, sier Oftedal.

Bilag som kan dokumentere endringer kan legges inn som vedlegg nederst på skjemaet.

– For noen kan det bli et tiltak å komme i gang. Vi anbefaler at alle prøver elektronisk innlevering, for slik kommunikasjon vil vi se mer og mer av også på andre områder, sier Solveig Oftedal som også minner om at alle som har skatteplikt til Svalbard må levere.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!