Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Papirløst for første gang

Papirløst: For første gang er papirløs selvangivelse mulig i Longyearbyen. Solveig Oftedal som leder Skattekontoret, er glad for at elektronisk innlevering nå er mulig. FOTO: Ole Magnus Rapp

Papirløst for første gang

For første gang kan innbyggerne i Longyearbyen levere selvangivelse elektronisk.

Tekst:

Publisert:

Lenge har papirløs innlevering «på ære og samvittighet» vært en selvfølge på fastlandet. Men på Svalbard råder egne skatteregler som nå tilpasses elektronisk levering.

30. april

– Vi er veldig glad for at elektronisk innlevering blir mulig her også, sier Solveig Oftedal som er underdirektør i Skatteetaten og sjef for Skattekontoret i Longyearbyen.

I praksis betyr det at alle over 16 år må gå inn på skatteetaten.no og logge seg på via MinID eller BankID. Innen 30. april må man se gjennom at det som er oppført av inntekter og fradrag er riktig, og så trykker man ok.

Opplysninger om dine eiendommer, bankkontoer, forsikring, økonomiske forhold til Nav, skattetrekk fra arbeidsgiver og slikt kommer automatisk inn i det digitale systemet.

Pålagt

– På selvangivelsen er alle på Svalbard regnet som næringsdrivende. Det er viktig å merke seg at de som er reelt næringsdrivende er pålagt å bruke elektronisk innlevering, sier Oftedal.

Bilag som kan dokumentere endringer kan legges inn som vedlegg nederst på skjemaet.

– For noen kan det bli et tiltak å komme i gang. Vi anbefaler at alle prøver elektronisk innlevering, for slik kommunikasjon vil vi se mer og mer av også på andre områder, sier Solveig Oftedal som også minner om at alle som har skatteplikt til Svalbard må levere.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!