Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Papirløst for første gang

Papirløst: For første gang er papirløs selvangivelse mulig i Longyearbyen. Solveig Oftedal som leder Skattekontoret, er glad for at elektronisk innlevering nå er mulig. FOTO: Ole Magnus Rapp

Papirløst for første gang

For første gang kan innbyggerne i Longyearbyen levere selvangivelse elektronisk.

Tekst:

Publisert:

Lenge har papirløs innlevering «på ære og samvittighet» vært en selvfølge på fastlandet. Men på Svalbard råder egne skatteregler som nå tilpasses elektronisk levering.

30. april

– Vi er veldig glad for at elektronisk innlevering blir mulig her også, sier Solveig Oftedal som er underdirektør i Skatteetaten og sjef for Skattekontoret i Longyearbyen.

I praksis betyr det at alle over 16 år må gå inn på skatteetaten.no og logge seg på via MinID eller BankID. Innen 30. april må man se gjennom at det som er oppført av inntekter og fradrag er riktig, og så trykker man ok.

Opplysninger om dine eiendommer, bankkontoer, forsikring, økonomiske forhold til Nav, skattetrekk fra arbeidsgiver og slikt kommer automatisk inn i det digitale systemet.

Pålagt

– På selvangivelsen er alle på Svalbard regnet som næringsdrivende. Det er viktig å merke seg at de som er reelt næringsdrivende er pålagt å bruke elektronisk innlevering, sier Oftedal.

Bilag som kan dokumentere endringer kan legges inn som vedlegg nederst på skjemaet.

– For noen kan det bli et tiltak å komme i gang. Vi anbefaler at alle prøver elektronisk innlevering, for slik kommunikasjon vil vi se mer og mer av også på andre områder, sier Solveig Oftedal som også minner om at alle som har skatteplikt til Svalbard må levere.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!