Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Palm blir redaktør

Eirik Palm (47) overtar som redaktør i Svalbardposten i oktober. FOTO: Privat

Palm blir redaktør

Gleder seg til å komme til Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Svalbardpostens nye redaktør heter Eirik Palm. Han er 47 år gammel, er bosatt i Hammerfest, og kommer fra jobben som ansvarlig redaktør i Finmark Dagblad. Han har tidligere arbeidet som journalist i avisen, og som reporter i NRK i to perioder.

Palm gleder seg til å sette seg i redaktørstolen i Svalbardposten i begynnelsen av oktober.
– Det er de færreste forunt å kunne få jobbe i verdens nordligste avis. Svalbard er et fantastisk område, der mye spennende skjer, og jeg gleder meg som en unge til å få starte, sier han.

Den nye redaktøren var på Svalbard første gang i sommer, da han ble intervjuet i forbindelse med stillingen. Men tankene om å bo og virke på Svalbard startet såvisst ikke da for Eirik Palm.
– For noen år tilbake hadde jeg en drøm om å jobbe som journalist på Svalbard, men problemet da var at familiesituasjonen ikke tillot det. Nå passer det bedre, og jeg ble helt fascinert av stedet da jeg var på intervju tidligere i år, sier han.

Palm er ansatt i ei åremålsstilling på to år, med mulighet for to forlengelser på ett år. Han flytter til Longyearbyen, og planen er at kona Bjørg skal flytte etter i løpet av noen måneder.

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!