Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pakker til Longyearbyen blir returnert

Det går ikke lenger å få pakker fra utlandet sendt til Svalbard med UPS, fordi selskapet ikke vil sende dem videre med Posten Norge til Longyearbyen. FOTO: Birger Amundsen

Pakker til Longyearbyen blir returnert

Venter du på en pakke fra utlandet som er sendt med UPS kan du komme til å vente lenge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Helt uten forvarsel sluttet det internasjonale transportselskapet UPS denne uka å sende pakker fra utlandet videre til Longyearbyen gjennom Posten Norge. Årsaken er trolig at UPS synes det er for dyrt å sende pakker til Svalbard. Det betyr at alle som har bestilt varer til Longyearbyen fra utlandet denne uka vil måtte vente lenge før pakken kommer. Hvis de i det hele tatt får den.

Får ikke betale
Svalbardposten har fått det samme svaret fra flere kundebehandlere i UPS Norge. Det eneste de vil gjøre er å kontakte avsender i landet pakken er sendt fra og spørre om de er villige til å betale den ekstra kostnaden. Er svaret nei blir pakken sendt tilbake. Kunden får ikke selv lov til å betale kostnaden direkte til UPS, men må finne en løsning sammen med avsenderen. Den ekstra kostnaden det er snakk om er svalbardtillegget, på 168 kroner.

Svarer kun på brev
Informasjonssjef i Posten Nord-/Midt-Norge, Pål Jakobsen, sier det er lite Posten kan gjøre med situasjonen.
– Hvis UPS ber oss om å ta en vare videre, så gjør vi det, men vi kan ikke tvinge dem til å bruke oss, sier Jakobsen.
Det har ikke lyktes Svalbardposten å få en kommentar fra UPS Norge, som kun svarer på skriftlige forespørsler fra media i form av brev.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!