Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Padlere angrepet av isbjørn

Sysselmannens Super Puma-helikopter på vei til Nordaustlandet etter melding om et isbjørnangrep. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Padlere angrepet av isbjørn

Sysselmannen er på vei til Nordaustlandet med lege og sykepleier etter melding om at en padler er skadd i et isbjørnangrep.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.07.2010 kl 14:01

Ifølge Sysselmannen har to padlere blitt angrepet i teltleiren sin på nordsiden av Nordaustlandet. Den ene av de to er skadd.

 – Vi jobber med å finne ut hva som har skjedd, men så langt er hendelsesforløpet uklart. Det vi kan si er at det dreier seg om en isbjørnepisode, sier sysselmannsførstebetjent Per Andreassen.

Han ønsker ikke å gå ut med detaljer om akkurat hvor de to padlerne befinner seg. Skadeomfanget er så langt ikke kjent.

– Sysselmannen prøver nå å komme i kontakt med de to padlerne, sier Andreassen.

På vei

Meldingen kom inn til Sysselmannen via Longyearbyen sykehus like etter klokken 12 i dag.

Sysselmannens Super Puma-helikopter er på vei til Nordaustlandet med en sykepleier og en lege fra Longyearbyen sykehus, og to representanter fra Sysselmannen. Helikopteret tok av fra Longyearbyen like før klokken 13. Flyturen til Nordaustlandet tar rundt en time og ett kvarter. Andreassen forteller at Sysselmannen regner med å være framme på Nordaustlandet ved 14-tiden.


Nordaustlandet ligger nordaust for Spitsbergen og er Svalbards nest største øy. (Kart: Norsk Polarinstitutt)

 

Last ned vedlegg

NA.jpg

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!