Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På vei til Longyearbyen

«Ulla Rinman» ble dratt av grunna i Liefdefjorden i går kveld, og går nå for egen maskin mot Longyeaarbyen. FOTO: Privat

På vei til Longyearbyen

«Ulla Rinman» følger Kystvakta fra Liefdefjorden og til Longyearbyen.

– «Ulla Rinman» ble dratt av grunna torsdag kveld av Kystvakta. Nå går båten for egen maskin i følge med Kystvakta til Longyearbyen, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

Det var onsdag ettermiddag at Sysselmannen fikk melding om at cruisebåten «Ulla Rinman» hadde gått på grunn i Liefdefjorden, helt nord på Spitsbergen. Det sto bra til med de åtte passasjerene og mannskapet på to, og det var ingen fare for forurensing.

Sysselmannen koordinerte mellom Hovedredningssentralen, Kystverket og Kystvakta. Sistnevnte satte kursen mot stedet for å assistere.

Passasjerene ble først plukket opp av cruiseskipet «Bremen», men gikk over i Kystvakta da de møttes. Nå er passasjerene med Kystvakta, mens mannskapet på «Ulla Rinman» fører båten. Den vesle ekspedisjonsbåten tar ikke inn vann, men må inn for en sjekk før den kan settes i trafikk igjen.

«Ulla Rinman» eies av charterselkapet Ulla Arctic AS, og leies ut til operatører i turistnæringen.

Se bildet større

«Ulla Rinman» gikk på grunn onsdag i Liefdefjorden helt nord på Spitsbergen. FOTO: Kart: Norsk Polarinstitutt

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!