Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På vei til Longyearbyen

«Ulla Rinman» ble dratt av grunna i Liefdefjorden i går kveld, og går nå for egen maskin mot Longyeaarbyen. FOTO: Privat

På vei til Longyearbyen

«Ulla Rinman» følger Kystvakta fra Liefdefjorden og til Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

– «Ulla Rinman» ble dratt av grunna torsdag kveld av Kystvakta. Nå går båten for egen maskin i følge med Kystvakta til Longyearbyen, sier sysselmannsførstebetjent Christian Svarstad.

Det var onsdag ettermiddag at Sysselmannen fikk melding om at cruisebåten «Ulla Rinman» hadde gått på grunn i Liefdefjorden, helt nord på Spitsbergen. Det sto bra til med de åtte passasjerene og mannskapet på to, og det var ingen fare for forurensing.

Sysselmannen koordinerte mellom Hovedredningssentralen, Kystverket og Kystvakta. Sistnevnte satte kursen mot stedet for å assistere.

Passasjerene ble først plukket opp av cruiseskipet «Bremen», men gikk over i Kystvakta da de møttes. Nå er passasjerene med Kystvakta, mens mannskapet på «Ulla Rinman» fører båten. Den vesle ekspedisjonsbåten tar ikke inn vann, men må inn for en sjekk før den kan settes i trafikk igjen.

«Ulla Rinman» eies av charterselkapet Ulla Arctic AS, og leies ut til operatører i turistnæringen.

Se bildet større

«Ulla Rinman» gikk på grunn onsdag i Liefdefjorden helt nord på Spitsbergen. FOTO: Kart: Norsk Polarinstitutt

Siste nytt i Nyheter

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!