Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På polar «speeddating»

I år skal KSAT investere ca. 100 millioner kroner p å Platåberget, fortalte Ole Petter Storstad (t.h.) da han orienterte NHO. Fra venstre: Christian Chramer, Charlotte Lindquister og Vibeke Tannvik. FOTO: Ole Magnus Rapp

På polar «speeddating»

Næringslivets hovedorganisasjon setter besøksrekord og vil gjerne lære mer om sine medlemmer.

Tekst:

Publisert:

I løpet av ett døgn besøkte regiondirektør Christian Chramer og hans rådgivere Vibeke Tannvik og Charlotte Lindquist er et titall Svalbard-bedrifter.

– Dette er en form for speeddating som er svært nyttig for oss. Vi er glad for at bedriftene tar i mot, og deler sine gleder og frustrasjoner med oss, sier Chramer.

Selv har han besøkt Svalbard ti ganger i løpet av det året han har vært regiondirektør.

– Dette er en viktig og spennende del av landet. Det skjer mye her, og interessen for Svalbard er stor, forklarer Chramer.

I fjor testet han ut denne hurtigbesøkmodellen, med svært god erfaring.

Det har ført til at alle NHO-ansatte over hele landet i løpet av to uker skal ut og treffe over 1.500 medlemsbedrifter.

Christian Chramer legger ikke skjul på at NHO har kontakter og påvirkningskraft både innenlands og internasjonalt.

Organisasjonen har hatt en finger med i den nye Svalbard-meldingen, og de prøver strekt å innfri de ønsker deres 40 medlemsbedrifter på Svalbard har.

– Dette med flere bein å stå på, og arbeidsplasser som kan erstatte de som dessverre forsvinner, er viktige tema, sier Chramer.

Blant bedriftene de lærte mere av denne gangen var Green Dog, Visit Svalbard, KSAT, Fruene, Telenor, Spitsbergen travel og Svalbard bryggeri.

Stasjonssjef Ole Petter Storstad ved KSAT på Platåfjellet ønsker NHO velkommen til omvisning.

– Vi øker aktiviteten og bemanningen jevnt. Behovet for våre tjenester vokser, og de fleste kundene er ikke i Norge, sier Storstad om bedriften som laster ned data fra satellitter i polar bane.

Longyearbyen er et av svært få steder i verden det er mulig å laste ned alle de 14 omløp polare satellitter har i døgnet.

Svalbard satellittstasjon jobber internasjonalt, men er avhengig av lokale leverandører og tjenester, samt at de kan tilby sine ansatte ei god bygd å bo i.

– Vi er nå 27 ansatte og vil øke med ytterligere to-tre i løpet av året. For oss er det et krav at våre folk bor her, ikke pendler. Det gir stabilitet og forutsigbarhet, sier KSAT-sjefen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Positive fastlandselever

I år er det seks skoleelever fra fastlandet som går på Longyearbyen skole. Ordningen bidrar til å styrke skoletilbudet i Longyearbyen.

Forberedt på det verste

Kystverket og Sysselmannen gjennomførte tirsdag og onsdag en stor oljevernøvelse for å teste hvordan de sammen skal håndtere en skipsulykke på Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!