Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På polar «speeddating»

I år skal KSAT investere ca. 100 millioner kroner p å Platåberget, fortalte Ole Petter Storstad (t.h.) da han orienterte NHO. Fra venstre: Christian Chramer, Charlotte Lindquister og Vibeke Tannvik. FOTO: Ole Magnus Rapp

På polar «speeddating»

Næringslivets hovedorganisasjon setter besøksrekord og vil gjerne lære mer om sine medlemmer.

Tekst:

Publisert:

I løpet av ett døgn besøkte regiondirektør Christian Chramer og hans rådgivere Vibeke Tannvik og Charlotte Lindquist er et titall Svalbard-bedrifter.

– Dette er en form for speeddating som er svært nyttig for oss. Vi er glad for at bedriftene tar i mot, og deler sine gleder og frustrasjoner med oss, sier Chramer.

Selv har han besøkt Svalbard ti ganger i løpet av det året han har vært regiondirektør.

– Dette er en viktig og spennende del av landet. Det skjer mye her, og interessen for Svalbard er stor, forklarer Chramer.

I fjor testet han ut denne hurtigbesøkmodellen, med svært god erfaring.

Det har ført til at alle NHO-ansatte over hele landet i løpet av to uker skal ut og treffe over 1.500 medlemsbedrifter.

Christian Chramer legger ikke skjul på at NHO har kontakter og påvirkningskraft både innenlands og internasjonalt.

Organisasjonen har hatt en finger med i den nye Svalbard-meldingen, og de prøver strekt å innfri de ønsker deres 40 medlemsbedrifter på Svalbard har.

– Dette med flere bein å stå på, og arbeidsplasser som kan erstatte de som dessverre forsvinner, er viktige tema, sier Chramer.

Blant bedriftene de lærte mere av denne gangen var Green Dog, Visit Svalbard, KSAT, Fruene, Telenor, Spitsbergen travel og Svalbard bryggeri.

Stasjonssjef Ole Petter Storstad ved KSAT på Platåfjellet ønsker NHO velkommen til omvisning.

– Vi øker aktiviteten og bemanningen jevnt. Behovet for våre tjenester vokser, og de fleste kundene er ikke i Norge, sier Storstad om bedriften som laster ned data fra satellitter i polar bane.

Longyearbyen er et av svært få steder i verden det er mulig å laste ned alle de 14 omløp polare satellitter har i døgnet.

Svalbard satellittstasjon jobber internasjonalt, men er avhengig av lokale leverandører og tjenester, samt at de kan tilby sine ansatte ei god bygd å bo i.

– Vi er nå 27 ansatte og vil øke med ytterligere to-tre i løpet av året. For oss er det et krav at våre folk bor her, ikke pendler. Det gir stabilitet og forutsigbarhet, sier KSAT-sjefen.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!