Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På plass i rette øyeblikk

Per Andersson (54) fikk så å si Lunckefjell-gruva i fanget da han tirsdag var på plass som ny administrerende direktør i Store Norske.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.01.2012 kl 08:00

Den endelige tillatelsen til å åpne en ny kullgruve i Luncke­fjellet kom to dager før jul. Da hadde Store Norske gjentatte ganger purret på Miljøverndepartementet (MD), som hadde hatt søknaden liggende i månedsvis uten å foreta seg noe.

Overmoden

– Saken var overmoden, det var på høy tid at det kom en avgjørelse. Det er kjempebra. Avgjørelsen gir en horisont og et overblikk, og gjør at man kan fokusere på det som er viktig, sier Per Andersson.

Gruveplanen utviklet seg til en politisk nøtt for regjeringen, og til et stort problem for Store Norske. Ventetiden tærte på humøret til gruvebusen og andre Store Norske-ansatte.

Avtroppende Store Norske-direktør Bjørn Arnestad, varslet tidlig i desember ett års driftsstans i Svea om ikke avgjørelsen forelå før årsskiftet.

Direktørskifte

Arnestad gikk av som Store Norske-direktør på tampen av fjoråret, etter å ha sittet i stillingen siden mars 2008. Arnestad skal en tid framover fortsatt være tilknyttet Store Norske, i en mer tilbaketrukket posisjon.

Per Andersson kommer fra stillingen som fabrikksjef i den nylig nedlagte solcellebedriften REC Scancell i Narvik.

Andersson sier at han er opptatt av drifta i selskapet, og at han ønsker å fokusere på den. Onsdag besøkte han Svea for første gang som direktør.

Lunckefjell

Etter at Store Norske nå har fått klarsignal til å gå i gang med kulldrift Lunckefjellet, starter arbeidet med infrastrukturen til gruva i mars. Maskiner og utstyr bli kjørt fram til Marthabreen 18. mars, i slutten av mars starter Veidekke arbeidet med å bygge vei tvers over breen.

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!