Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På plass i rette øyeblikk

Per Andersson (54) fikk så å si Lunckefjell-gruva i fanget da han tirsdag var på plass som ny administrerende direktør i Store Norske.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.01.2012 kl 08:00

Den endelige tillatelsen til å åpne en ny kullgruve i Luncke­fjellet kom to dager før jul. Da hadde Store Norske gjentatte ganger purret på Miljøverndepartementet (MD), som hadde hatt søknaden liggende i månedsvis uten å foreta seg noe.

Overmoden

– Saken var overmoden, det var på høy tid at det kom en avgjørelse. Det er kjempebra. Avgjørelsen gir en horisont og et overblikk, og gjør at man kan fokusere på det som er viktig, sier Per Andersson.

Gruveplanen utviklet seg til en politisk nøtt for regjeringen, og til et stort problem for Store Norske. Ventetiden tærte på humøret til gruvebusen og andre Store Norske-ansatte.

Avtroppende Store Norske-direktør Bjørn Arnestad, varslet tidlig i desember ett års driftsstans i Svea om ikke avgjørelsen forelå før årsskiftet.

Direktørskifte

Arnestad gikk av som Store Norske-direktør på tampen av fjoråret, etter å ha sittet i stillingen siden mars 2008. Arnestad skal en tid framover fortsatt være tilknyttet Store Norske, i en mer tilbaketrukket posisjon.

Per Andersson kommer fra stillingen som fabrikksjef i den nylig nedlagte solcellebedriften REC Scancell i Narvik.

Andersson sier at han er opptatt av drifta i selskapet, og at han ønsker å fokusere på den. Onsdag besøkte han Svea for første gang som direktør.

Lunckefjell

Etter at Store Norske nå har fått klarsignal til å gå i gang med kulldrift Lunckefjellet, starter arbeidet med infrastrukturen til gruva i mars. Maskiner og utstyr bli kjørt fram til Marthabreen 18. mars, i slutten av mars starter Veidekke arbeidet med å bygge vei tvers over breen.

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!