Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På plass i rette øyeblikk

Per Andersson (54) fikk så å si Lunckefjell-gruva i fanget da han tirsdag var på plass som ny administrerende direktør i Store Norske.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.01.2012 kl 08:00

Den endelige tillatelsen til å åpne en ny kullgruve i Luncke­fjellet kom to dager før jul. Da hadde Store Norske gjentatte ganger purret på Miljøverndepartementet (MD), som hadde hatt søknaden liggende i månedsvis uten å foreta seg noe.

Overmoden

– Saken var overmoden, det var på høy tid at det kom en avgjørelse. Det er kjempebra. Avgjørelsen gir en horisont og et overblikk, og gjør at man kan fokusere på det som er viktig, sier Per Andersson.

Gruveplanen utviklet seg til en politisk nøtt for regjeringen, og til et stort problem for Store Norske. Ventetiden tærte på humøret til gruvebusen og andre Store Norske-ansatte.

Avtroppende Store Norske-direktør Bjørn Arnestad, varslet tidlig i desember ett års driftsstans i Svea om ikke avgjørelsen forelå før årsskiftet.

Direktørskifte

Arnestad gikk av som Store Norske-direktør på tampen av fjoråret, etter å ha sittet i stillingen siden mars 2008. Arnestad skal en tid framover fortsatt være tilknyttet Store Norske, i en mer tilbaketrukket posisjon.

Per Andersson kommer fra stillingen som fabrikksjef i den nylig nedlagte solcellebedriften REC Scancell i Narvik.

Andersson sier at han er opptatt av drifta i selskapet, og at han ønsker å fokusere på den. Onsdag besøkte han Svea for første gang som direktør.

Lunckefjell

Etter at Store Norske nå har fått klarsignal til å gå i gang med kulldrift Lunckefjellet, starter arbeidet med infrastrukturen til gruva i mars. Maskiner og utstyr bli kjørt fram til Marthabreen 18. mars, i slutten av mars starter Veidekke arbeidet med å bygge vei tvers over breen.

Siste nytt i Nyheter

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!