Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På med bremsene

Torfinn Anderson, Roar Olsen, Kurt Ivar Johansen og Martin Svendsen undersøker bremsene på en av bussene som går i Longyearbyen. FOTO: Eirik Palm

På med bremsene

Nå skal bremsene på kjøretøy i Longyearbyen testes skikkelig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2015 kl 15:23

Statens vegvesen har kjøpt inn en ny mobil bremseprøver, og tirsdag testet de nyanskaffelsen på en av bussene som trafikkerer i byen.

– Vi vil kunne oppdage bremsefeil eller begynnende skader på et tidligere tidspunkt nå, svakheter som du ellers ikke ville oppdaget før det eventuelt svikter. Dessuten er det jo et viktig verktøy, spesielt siden kjøretøyene ikke er underlagt periodisk kjøretøykontroll, sier seksjonsleder Martin Svendsen i Statens vegvesen.

Det har vært en bremsetester på Svalbard tidligere, men de to siste årene har den ikke fungert. Dermed har mannskapet måttet nøye seg med å funksjonstester utendørs, men dette har ifølge seksjonslederen ikke fungert nok nok.

– Vi kommer ikke til å øke antall tester, men vi vi gjøre bedre tester. Det kan også hende at vi har kontroller på veien når vi er her oppe, sier Svendsen.

Vegvesenet er på plass tre-fire ganger i året siden 2005, og de siste årene har det vært gjennomført funksjonstester utendørs. I tillegg vil verksted kunne bruke utstyret.
Bremsetesteren kostet en halv million kroner og står i Sysselmannens garasje.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vil utrede strømkabel

I dag var det åpen høring om Svalbardmeldingen i Utenriks- og forsvarskomiteen i Stortinget.

Høring på Stortinget

Svalbardsamfunnet gir Stortinget tilbakemeldinger på Svalbardmeldingen.

Får syv millioner

En uke før statsbudsjettet legges fram den 6. oktober kommer justis og beredskapsminister Anders Anundsen med en hyggelig lekkasje.

Svalbard i grønt selskap

Svalbard er nominert på listen «Top 100 Green Destinations», en samling av de 100 beste, grønne destinasjonene i verden.

Fjerner taggingen

Sporene etter vandalen fikk stå i to måneder.

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!