Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På med bremsene

Torfinn Anderson, Roar Olsen, Kurt Ivar Johansen og Martin Svendsen undersøker bremsene på en av bussene som går i Longyearbyen. FOTO: Eirik Palm

På med bremsene

Nå skal bremsene på kjøretøy i Longyearbyen testes skikkelig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2015 kl 15:23

Statens vegvesen har kjøpt inn en ny mobil bremseprøver, og tirsdag testet de nyanskaffelsen på en av bussene som trafikkerer i byen.

– Vi vil kunne oppdage bremsefeil eller begynnende skader på et tidligere tidspunkt nå, svakheter som du ellers ikke ville oppdaget før det eventuelt svikter. Dessuten er det jo et viktig verktøy, spesielt siden kjøretøyene ikke er underlagt periodisk kjøretøykontroll, sier seksjonsleder Martin Svendsen i Statens vegvesen.

Det har vært en bremsetester på Svalbard tidligere, men de to siste årene har den ikke fungert. Dermed har mannskapet måttet nøye seg med å funksjonstester utendørs, men dette har ifølge seksjonslederen ikke fungert nok nok.

– Vi kommer ikke til å øke antall tester, men vi vi gjøre bedre tester. Det kan også hende at vi har kontroller på veien når vi er her oppe, sier Svendsen.

Vegvesenet er på plass tre-fire ganger i året siden 2005, og de siste årene har det vært gjennomført funksjonstester utendørs. I tillegg vil verksted kunne bruke utstyret.
Bremsetesteren kostet en halv million kroner og står i Sysselmannens garasje.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!