Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På med bremsene

Torfinn Anderson, Roar Olsen, Kurt Ivar Johansen og Martin Svendsen undersøker bremsene på en av bussene som går i Longyearbyen. FOTO: Eirik Palm

På med bremsene

Nå skal bremsene på kjøretøy i Longyearbyen testes skikkelig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2015 kl 15:23

Statens vegvesen har kjøpt inn en ny mobil bremseprøver, og tirsdag testet de nyanskaffelsen på en av bussene som trafikkerer i byen.

– Vi vil kunne oppdage bremsefeil eller begynnende skader på et tidligere tidspunkt nå, svakheter som du ellers ikke ville oppdaget før det eventuelt svikter. Dessuten er det jo et viktig verktøy, spesielt siden kjøretøyene ikke er underlagt periodisk kjøretøykontroll, sier seksjonsleder Martin Svendsen i Statens vegvesen.

Det har vært en bremsetester på Svalbard tidligere, men de to siste årene har den ikke fungert. Dermed har mannskapet måttet nøye seg med å funksjonstester utendørs, men dette har ifølge seksjonslederen ikke fungert nok nok.

– Vi kommer ikke til å øke antall tester, men vi vi gjøre bedre tester. Det kan også hende at vi har kontroller på veien når vi er her oppe, sier Svendsen.

Vegvesenet er på plass tre-fire ganger i året siden 2005, og de siste årene har det vært gjennomført funksjonstester utendørs. I tillegg vil verksted kunne bruke utstyret.
Bremsetesteren kostet en halv million kroner og står i Sysselmannens garasje.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

 
– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!