Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På med bremsene

Torfinn Anderson, Roar Olsen, Kurt Ivar Johansen og Martin Svendsen undersøker bremsene på en av bussene som går i Longyearbyen. FOTO: Eirik Palm

På med bremsene

Nå skal bremsene på kjøretøy i Longyearbyen testes skikkelig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.09.2015 kl 15:23

Statens vegvesen har kjøpt inn en ny mobil bremseprøver, og tirsdag testet de nyanskaffelsen på en av bussene som trafikkerer i byen.

– Vi vil kunne oppdage bremsefeil eller begynnende skader på et tidligere tidspunkt nå, svakheter som du ellers ikke ville oppdaget før det eventuelt svikter. Dessuten er det jo et viktig verktøy, spesielt siden kjøretøyene ikke er underlagt periodisk kjøretøykontroll, sier seksjonsleder Martin Svendsen i Statens vegvesen.

Det har vært en bremsetester på Svalbard tidligere, men de to siste årene har den ikke fungert. Dermed har mannskapet måttet nøye seg med å funksjonstester utendørs, men dette har ifølge seksjonslederen ikke fungert nok nok.

– Vi kommer ikke til å øke antall tester, men vi vi gjøre bedre tester. Det kan også hende at vi har kontroller på veien når vi er her oppe, sier Svendsen.

Vegvesenet er på plass tre-fire ganger i året siden 2005, og de siste årene har det vært gjennomført funksjonstester utendørs. I tillegg vil verksted kunne bruke utstyret.
Bremsetesteren kostet en halv million kroner og står i Sysselmannens garasje.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!