Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

På fest med kongeparet

I år feirer kongeparet 25 år på tronen i Norge. I den anledningen har de invitert 1500 helt tilfeldige mennesker fra hele landet til en stor hagefest i Slottsparken 1. september. FOTO: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff

På fest med kongeparet

20 helt tilfeldig utvalgte personer fra Svalbard skal på hagefest med kongeparet og andre fra hele landet 1. september.

– Jeg trodde det var reklame, og overså det først. Deretter ble jeg veldig overrasket og beæret, sier Hanne Linda Sollied Andersen om hvordan det var å få en innbydelse til hagefest i Slottsparken i postkassa.

I forbindelse med at kongeparet i år feirer 25 år på tronen i Norge, blir det arrangert en hagefest for tilfeldig utvalgte personer fra hvert fylke i Norge, samt Svalbard.

– Det er veldig flott å få være med og representere Svalbard, sier Sollied Andersen, som for anledningen har planer om å ta på seg svalbardbunaden sin.

– Jeg er spent på hvordan det blir, og om jeg ser noen jeg kjenner. Så hadde det jo vært hyggelig å få snakke med kongeparet, sier Sollied Andersen og ler.

– Ikke fest for fiffen

Hagefesten vil bestå av mat og drikke, noe underholdning og muligheter for å mingle. Både kongeparet og kronprinsparet kommer til å være til stede, og tanken har hele tiden vært å invitere helt vanlige mennesker.

– Dette er ingen fest for fiffen. Kongeparet ønsker å feire med folket, sier Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff. Han forteller at det er 1500 personer på gjestelisten.

Marianne Aasen ved Longyearbyen lokalstyre forteller at de fikk forespørsel fra Sysselmannen om å bidra til utvelgelsen.

– Vi fikk hjelp av skattekontoret, og foretok en helt tilfeldig trekning blant alle de som står oppført i Folkeregisteret med adresse på Svalbard, sier Aasen.

– Har lovt å oppføre meg

Gunn Beate Paasche er også blant de som er invitert. Hun forteller at hun først trodde det var snakk om en ny regning.

– Det er ikke hver dag man får en slik invitasjon. Jeg skrev til arbeidsgiveren min og spurte om fri til å gå på slottet, og det er den mest absurde setningen jeg har skrevet, sier Paasche og ler.

Hun beskriver det som en liten småpikedrøm som nå går i oppfyllelse.

– Jeg vet ikke helt hva slags forventninger jeg har, men tror bare det blir en veldig artig dag. Jeg har veldig lyst til å ta en selfie med dronningen, men jeg vet ikke om det går. Jeg får gjøre mitt beste. Men jeg har lovet mamma at jeg skal oppføre meg, sier Paasche og ler igjen.

En annen heldig utvalgt er Roger Zahl Ødegård.

– Jeg har takket ja til invitasjonen, og tenkte det var kjempehyggelig, og en ære å være representant for Svalbard, sier Zahl Ødegård.

– Jeg tror det blir veldig kjekt å være til stede, så kan man jo håpe at man får veksle ett ord eller to med kongeparet. Så ser jeg frem til å møte mange andre hyggelige mennesker fra hele landet, sier Zahl Ødegård.

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Olsen forklarte, beklaget – og ble tilgitt

Første lokalstyremøte etter hans opptreden i Stortinget.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!