Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik blir egen sjef søndag. Da overtar han formelt alle aksjene i alt-mulig-butikken 78 grader Taxfree. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik lot ikke sjansen gå fra seg da arbeidsplassen hans var til salgs.

Tekst:

Publisert:

– Når butikken likevel skulle selges, og jeg fikk tilbud om å kjøpe den, ville jeg heller være min egen sjef enn å jobbe for andre, sier Håkon Sandvik.

33-åringen overtar formelt butikken 78 Grader Taxfree på søndag. Han har kjøpt alle aksjene fra Liv Irene Enga og Eric Edson. De startet aksjeselskapet for nesten to år siden. Før det ble det drevet som et DA (selskap med delt ansvar).

Samme oppskrift
78 Grader Taxfree selger ei lett blanding av det folk trenger i hverdagen i Longyearbyen. Og turistene, særlig sommerstid, utgjør en solid del av kundegrunnlaget.

– Jeg er godt fornøyd med hvor vi ligger i byen, selv om vi ikke er i sentrum. Plasseringen gjør at dette er en av de første butikkene turistene kommer til når de går fra havneområdet, og det er den siste de ser når de drar tilbake. Derfor er suvenirartikler en del av det vi selger mye av. Ellers går det mye i tobakk, brus og forskjellig annet som folk måtte trenge. En skrue her og en skrue der, for å si det litt slik det er sier Håkon Sandvik.

Han har ikke tenkt å endre butikken mye når han nå blir sjef.

– Det er et konsept som har vist seg å fungere rimelig godt. Noen endringer blir det nok i innkjøpene etter hvert, men ikke radikalt. Vi får se, sier han.

Lett nervøsitet
Håkon Sandvik har mange års erfaring fra butikkjobbing. Før han begynte i 78 grader taxfree for tre år siden, hadde han ansvar for innkjøp på elektroavdelingen på Svalbardbutikken.

Men erfaring eller ikke, det er uansett litt nervepirrende å drive sitt eget.

– Jeg har kjent det litt i magen at dette er et stort skritt. Men jeg tror det skal være slik. Jeg er optimist. Butikken har gått ganske bra. Det er ingen ting som tilsier at jeg ikke skal få dette til, sier Håkon Sandvik.

Butikken har to heltids- og en deltidsansatt medarbeider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!