Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik blir egen sjef søndag. Da overtar han formelt alle aksjene i alt-mulig-butikken 78 grader Taxfree. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik lot ikke sjansen gå fra seg da arbeidsplassen hans var til salgs.

Tekst:

Publisert:

– Når butikken likevel skulle selges, og jeg fikk tilbud om å kjøpe den, ville jeg heller være min egen sjef enn å jobbe for andre, sier Håkon Sandvik.

33-åringen overtar formelt butikken 78 Grader Taxfree på søndag. Han har kjøpt alle aksjene fra Liv Irene Enga og Eric Edson. De startet aksjeselskapet for nesten to år siden. Før det ble det drevet som et DA (selskap med delt ansvar).

Samme oppskrift
78 Grader Taxfree selger ei lett blanding av det folk trenger i hverdagen i Longyearbyen. Og turistene, særlig sommerstid, utgjør en solid del av kundegrunnlaget.

– Jeg er godt fornøyd med hvor vi ligger i byen, selv om vi ikke er i sentrum. Plasseringen gjør at dette er en av de første butikkene turistene kommer til når de går fra havneområdet, og det er den siste de ser når de drar tilbake. Derfor er suvenirartikler en del av det vi selger mye av. Ellers går det mye i tobakk, brus og forskjellig annet som folk måtte trenge. En skrue her og en skrue der, for å si det litt slik det er sier Håkon Sandvik.

Han har ikke tenkt å endre butikken mye når han nå blir sjef.

– Det er et konsept som har vist seg å fungere rimelig godt. Noen endringer blir det nok i innkjøpene etter hvert, men ikke radikalt. Vi får se, sier han.

Lett nervøsitet
Håkon Sandvik har mange års erfaring fra butikkjobbing. Før han begynte i 78 grader taxfree for tre år siden, hadde han ansvar for innkjøp på elektroavdelingen på Svalbardbutikken.

Men erfaring eller ikke, det er uansett litt nervepirrende å drive sitt eget.

– Jeg har kjent det litt i magen at dette er et stort skritt. Men jeg tror det skal være slik. Jeg er optimist. Butikken har gått ganske bra. Det er ingen ting som tilsier at jeg ikke skal få dette til, sier Håkon Sandvik.

Butikken har to heltids- og en deltidsansatt medarbeider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!