Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik blir egen sjef søndag. Da overtar han formelt alle aksjene i alt-mulig-butikken 78 grader Taxfree. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik lot ikke sjansen gå fra seg da arbeidsplassen hans var til salgs.

– Når butikken likevel skulle selges, og jeg fikk tilbud om å kjøpe den, ville jeg heller være min egen sjef enn å jobbe for andre, sier Håkon Sandvik.

33-åringen overtar formelt butikken 78 Grader Taxfree på søndag. Han har kjøpt alle aksjene fra Liv Irene Enga og Eric Edson. De startet aksjeselskapet for nesten to år siden. Før det ble det drevet som et DA (selskap med delt ansvar).

Samme oppskrift
78 Grader Taxfree selger ei lett blanding av det folk trenger i hverdagen i Longyearbyen. Og turistene, særlig sommerstid, utgjør en solid del av kundegrunnlaget.

– Jeg er godt fornøyd med hvor vi ligger i byen, selv om vi ikke er i sentrum. Plasseringen gjør at dette er en av de første butikkene turistene kommer til når de går fra havneområdet, og det er den siste de ser når de drar tilbake. Derfor er suvenirartikler en del av det vi selger mye av. Ellers går det mye i tobakk, brus og forskjellig annet som folk måtte trenge. En skrue her og en skrue der, for å si det litt slik det er sier Håkon Sandvik.

Han har ikke tenkt å endre butikken mye når han nå blir sjef.

– Det er et konsept som har vist seg å fungere rimelig godt. Noen endringer blir det nok i innkjøpene etter hvert, men ikke radikalt. Vi får se, sier han.

Lett nervøsitet
Håkon Sandvik har mange års erfaring fra butikkjobbing. Før han begynte i 78 grader taxfree for tre år siden, hadde han ansvar for innkjøp på elektroavdelingen på Svalbardbutikken.

Men erfaring eller ikke, det er uansett litt nervepirrende å drive sitt eget.

– Jeg har kjent det litt i magen at dette er et stort skritt. Men jeg tror det skal være slik. Jeg er optimist. Butikken har gått ganske bra. Det er ingen ting som tilsier at jeg ikke skal få dette til, sier Håkon Sandvik.

Butikken har to heltids- og en deltidsansatt medarbeider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Ber alle sjekke strømtilførselen

Energiverket oppfordrer alle eiere og byggansvarlige i Longyearbyen til å sjekke tilførselskabel for å unngå kortslutning og brann.

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!