Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik blir egen sjef søndag. Da overtar han formelt alle aksjene i alt-mulig-butikken 78 grader Taxfree. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik lot ikke sjansen gå fra seg da arbeidsplassen hans var til salgs.

– Når butikken likevel skulle selges, og jeg fikk tilbud om å kjøpe den, ville jeg heller være min egen sjef enn å jobbe for andre, sier Håkon Sandvik.

33-åringen overtar formelt butikken 78 Grader Taxfree på søndag. Han har kjøpt alle aksjene fra Liv Irene Enga og Eric Edson. De startet aksjeselskapet for nesten to år siden. Før det ble det drevet som et DA (selskap med delt ansvar).

Samme oppskrift
78 Grader Taxfree selger ei lett blanding av det folk trenger i hverdagen i Longyearbyen. Og turistene, særlig sommerstid, utgjør en solid del av kundegrunnlaget.

– Jeg er godt fornøyd med hvor vi ligger i byen, selv om vi ikke er i sentrum. Plasseringen gjør at dette er en av de første butikkene turistene kommer til når de går fra havneområdet, og det er den siste de ser når de drar tilbake. Derfor er suvenirartikler en del av det vi selger mye av. Ellers går det mye i tobakk, brus og forskjellig annet som folk måtte trenge. En skrue her og en skrue der, for å si det litt slik det er sier Håkon Sandvik.

Han har ikke tenkt å endre butikken mye når han nå blir sjef.

– Det er et konsept som har vist seg å fungere rimelig godt. Noen endringer blir det nok i innkjøpene etter hvert, men ikke radikalt. Vi får se, sier han.

Lett nervøsitet
Håkon Sandvik har mange års erfaring fra butikkjobbing. Før han begynte i 78 grader taxfree for tre år siden, hadde han ansvar for innkjøp på elektroavdelingen på Svalbardbutikken.

Men erfaring eller ikke, det er uansett litt nervepirrende å drive sitt eget.

– Jeg har kjent det litt i magen at dette er et stort skritt. Men jeg tror det skal være slik. Jeg er optimist. Butikken har gått ganske bra. Det er ingen ting som tilsier at jeg ikke skal få dette til, sier Håkon Sandvik.

Butikken har to heltids- og en deltidsansatt medarbeider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!