Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik blir egen sjef søndag. Da overtar han formelt alle aksjene i alt-mulig-butikken 78 grader Taxfree. FOTO: Christian Nicolai Bjørke

Overtar egen butikk

Håkon Sandvik lot ikke sjansen gå fra seg da arbeidsplassen hans var til salgs.

Tekst:

Publisert:

– Når butikken likevel skulle selges, og jeg fikk tilbud om å kjøpe den, ville jeg heller være min egen sjef enn å jobbe for andre, sier Håkon Sandvik.

33-åringen overtar formelt butikken 78 Grader Taxfree på søndag. Han har kjøpt alle aksjene fra Liv Irene Enga og Eric Edson. De startet aksjeselskapet for nesten to år siden. Før det ble det drevet som et DA (selskap med delt ansvar).

Samme oppskrift
78 Grader Taxfree selger ei lett blanding av det folk trenger i hverdagen i Longyearbyen. Og turistene, særlig sommerstid, utgjør en solid del av kundegrunnlaget.

– Jeg er godt fornøyd med hvor vi ligger i byen, selv om vi ikke er i sentrum. Plasseringen gjør at dette er en av de første butikkene turistene kommer til når de går fra havneområdet, og det er den siste de ser når de drar tilbake. Derfor er suvenirartikler en del av det vi selger mye av. Ellers går det mye i tobakk, brus og forskjellig annet som folk måtte trenge. En skrue her og en skrue der, for å si det litt slik det er sier Håkon Sandvik.

Han har ikke tenkt å endre butikken mye når han nå blir sjef.

– Det er et konsept som har vist seg å fungere rimelig godt. Noen endringer blir det nok i innkjøpene etter hvert, men ikke radikalt. Vi får se, sier han.

Lett nervøsitet
Håkon Sandvik har mange års erfaring fra butikkjobbing. Før han begynte i 78 grader taxfree for tre år siden, hadde han ansvar for innkjøp på elektroavdelingen på Svalbardbutikken.

Men erfaring eller ikke, det er uansett litt nervepirrende å drive sitt eget.

– Jeg har kjent det litt i magen at dette er et stort skritt. Men jeg tror det skal være slik. Jeg er optimist. Butikken har gått ganske bra. Det er ingen ting som tilsier at jeg ikke skal få dette til, sier Håkon Sandvik.

Butikken har to heltids- og en deltidsansatt medarbeider.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

By-bjørnene eskortert til Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt flyttet med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. Lørdag ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!