Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oversvømt av kloakk

Det var kloakk over alt da Yuri Kononuchenko kom hjem fra ferie. FOTO: privat

Oversvømt av kloakk

Huset til Yuri Kononuchenko ble oversvømt av kloakk da han var på ferie. Det kan skje med alle, sier Jørn Myrlund i Bydrift.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

– Jeg og kona mi var nede på ferie i oktober. I slutten av måneden fikk vi en telefon fra en bekjent om at det var kloakk i huset vårt. Jeg spurte hvor mye det var, og fikk beskjed om at det var forferdelig. Jeg ble sjokkert da jeg hørte det, sier Kononuchenko.
Da paret kom hjem fra ferie i begynnelsen av november hadde ISS vasket ut av huset, men det er mye som må gjøres innvendig før det er mulig for familien å flytte tilbake.

Tett rørgate
– Avløpet frøs eller gikk tett, og etter det kom kloakken opp i en kum. Hullet i kummen frøs, og kloakken kom opp i huset til Konouchenko. Dette er noe vi ikke kan garantere mot, sier driftsingeniør i Bydrift Longyearbyen, Jørn Myrlund.
Feilen på rørene skal ikke ha skapt problemer for andre hus i området.
– Hvem er det som har ansvaret for rørene?
– Det er vårt ansvar å sørge for at rørene er åpne, sier han.
– Hva gjør dere for å forhindre at dette skjer igjen?
– Det er i grunnen ikke noe som kan gjøres for å hindre dette. Det kan i bunn og grunn skje over alt. Det uheldige i denne situasjonen var at beboerne ikke var hjemme, slik at lekkasjen ikke ble oppdaget, forklarer Myrlund.
Myrlund forteller også at Bydrift har blandede erfaringer med tilbakeslagsventiler, som kan installeres for å hindre slike episoder. Kononuchenko har fått innstallert en i etterkant av oversvømmelsen.

Siste nytt i Nyheter

Nominert til ærespris for arbeidet under skredet

Sysselmannsførstebetjent Trond Olsen ledet redningsarbeidet.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!