Overløp i tide

Åpningen av det nye overløpet til Isdammen skjedde bare timer før unormale nedbørsmengder var ventet.

Det nye overløpet i Isdammen har kostet 22 millioner kroner.
Publisert
Loalstyreleder Arild Olsen klippet over snora, med representanter til stede fra LNSS, Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen på Svalbard.

– Dette er kritisk infrastruktur som nå har fått ei betydelig oppgradering. Jeg vil berømme de som har arbeidet med det nye overløpet, og administrasjonen i Longyearbyen lokalstyre for god prosjektstyring, sa lokalstyreleder Arild Olsen (Ap) da han åpnet det nye overløpet fra Isdammen i regnværet fredag.

Til stede var representanter fra hovedentreprenør Leonard Nilsen & Sønner Spitsbergen AS (LNSS), fra administrasjonen i Longyearbyen lokalstyre, og fra Sysselmannen på Svalbard.

Isdammen er drikkevannskilden til Longyearbyen. Det nye overløpet har kostet om lag 22 millioner kroner, og har erstattet et gammelt og nærmest nedbrutt system som holdt på å ry sammen mot slutten.

Arne Gunnhildberget i LNSS forteller at arbeidet ikke har gått helt smertefritt.

– Det ble laget ei rundkjøring i Isdammen rundt stedet hvor vi jobbet med det nye overløpet. Meningen var at det skulle være tørt i arbeidsgropa, men løse og dårlige masser har gjort at vi ble plaget med vann som ség gjennom, sier han.

At åpningen av overløpet skjedde bare timer før ekstremværet skulle sette inn var et beleilig sammentreff.

– Det er nettopp slikt vær vi har bygd det nye overløpet for. Det trygger byens vannforsyning, sier Arild Olsen.

Powered by Labrador CMS