Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Øvelse ved flyplassen

Den årlige øvelsen ved flyplassen i Longyearbyen ble avsluttet like over klokken 18 tirsdag. FOTO: Birger Amundsen

Øvelse ved flyplassen

Scenarioet er at et fly har havarert nedenfor flyplassen, delvis på land og delvis i Adventfjorden.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2011 kl 14:46

– Vi fikk melding om at et Boeing 737 med 19 personer om bord hadde motorproblemer på vei til Longyearbyen, og at flyet mistet høyde veldig fort, forteller utrykningsleder ved Avinor, Arild Ekse.

Flyet havarerte ved sjøkanten like ved flyplassen. Det ble slått full alarm fra tårnet på flyplassen. Avinors egen utrykningsstyrke på åtte mann var raskt på plass på havaristedet. Det var også brannvesenet, politiet og helsepersonell. Mannskap fra Airlift og Røde Kors deltok også.

Alarm ble slått rundt klokken 17 tirsdag ettermiddag, og det hele var over i løpet av én time.

Utrykningsleder Ekse betegner øvelsen som en fullskalaøvelse, og sier at den skal evalueres så snart alle som har deltatt er på plass.

 

Siste nytt i Nyheter

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!