Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Øvelse i oljevern

Kystverkets nyeste fartøy, hybridskipet OV Bøkfjord, deltar på øvelsen for å få testet sine funksjoner. FOTO: Kystverket

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Tekst:

Publisert:

– I miljørisikoanalysen for Svalbard så man et behov for å øve på større hendelser på Svalbard, blant annet som følge av økning i skipstrafikken i nordområdene, og risikoen det medfører for at en større hendelse med akutt forurensning kan oppstå, uttaler Kystverkets beredskapsdirektør Johan Marius Ly i en pressemelding.

Som følge av analysen har nytt oljevernutstyr kommet på plass på Svalbard, og flere fartøy har blitt rustet opp med ny teknologi for å bekjempe akutt forurensning. Kystverkets nyeste fartøy, hybridskipet OV Bøkfjord, som ble døpt den 15. september, vil blant annet delta for å få testet sine funksjoner.

En aksjon på Svalbard vil begynne med at sysselmannen aksjonerer med de ressursene de har. Deretter kommer Kystverket på banen med sine ressurser.

– Det er svært nyttig for Sysselmannen at vi har en slik stor oljevernøvelse. Vi har en avtale med Kystverket om at Sysselmannen oppbevarer oljevernutstyr og tar hånd om hendelsen i den første fasen før Kystverket overtar. Å få øvd på selve aksjonen og overgangen mellom Sysselmannens og Kystverkets aksjonsledelse vil gi nyttige erfaringer hvis det skulle oppstå en reell situasjon, sier sysselmannsoverbetjent Ole Jakob Malmo i pressemeldingen.

Se bildet større

Beredskapsdirektør Johan Marius Ly i Kystverket. FOTO: Kystverket

Siste nytt i Nyheter

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

 
Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Hørte rop om hjelp, og fikk barn løftet opp i hendene

– Jeg er helt skjelven, sier Ingeborg Snekvik (33) etter dagens snøskred i Longyearbyen.

Evakuerte ikke før skredet

Sysselmann Kjerstin Askholt sier at det har blitt foretatt en vurdering av skredfaren.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!