Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Øvelse i oljevern

Kystverkets nyeste fartøy, hybridskipet OV Bøkfjord, deltar på øvelsen for å få testet sine funksjoner. FOTO: Kystverket

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Tekst:

Publisert:

– I miljørisikoanalysen for Svalbard så man et behov for å øve på større hendelser på Svalbard, blant annet som følge av økning i skipstrafikken i nordområdene, og risikoen det medfører for at en større hendelse med akutt forurensning kan oppstå, uttaler Kystverkets beredskapsdirektør Johan Marius Ly i en pressemelding.

Som følge av analysen har nytt oljevernutstyr kommet på plass på Svalbard, og flere fartøy har blitt rustet opp med ny teknologi for å bekjempe akutt forurensning. Kystverkets nyeste fartøy, hybridskipet OV Bøkfjord, som ble døpt den 15. september, vil blant annet delta for å få testet sine funksjoner.

En aksjon på Svalbard vil begynne med at sysselmannen aksjonerer med de ressursene de har. Deretter kommer Kystverket på banen med sine ressurser.

– Det er svært nyttig for Sysselmannen at vi har en slik stor oljevernøvelse. Vi har en avtale med Kystverket om at Sysselmannen oppbevarer oljevernutstyr og tar hånd om hendelsen i den første fasen før Kystverket overtar. Å få øvd på selve aksjonen og overgangen mellom Sysselmannens og Kystverkets aksjonsledelse vil gi nyttige erfaringer hvis det skulle oppstå en reell situasjon, sier sysselmannsoverbetjent Ole Jakob Malmo i pressemeldingen.

Se bildet større

Beredskapsdirektør Johan Marius Ly i Kystverket. FOTO: Kystverket

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!