Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Øvelse i oljevern

Kystverkets nyeste fartøy, hybridskipet OV Bøkfjord, deltar på øvelsen for å få testet sine funksjoner. FOTO: Kystverket

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Tekst:

Publisert:

– I miljørisikoanalysen for Svalbard så man et behov for å øve på større hendelser på Svalbard, blant annet som følge av økning i skipstrafikken i nordområdene, og risikoen det medfører for at en større hendelse med akutt forurensning kan oppstå, uttaler Kystverkets beredskapsdirektør Johan Marius Ly i en pressemelding.

Som følge av analysen har nytt oljevernutstyr kommet på plass på Svalbard, og flere fartøy har blitt rustet opp med ny teknologi for å bekjempe akutt forurensning. Kystverkets nyeste fartøy, hybridskipet OV Bøkfjord, som ble døpt den 15. september, vil blant annet delta for å få testet sine funksjoner.

En aksjon på Svalbard vil begynne med at sysselmannen aksjonerer med de ressursene de har. Deretter kommer Kystverket på banen med sine ressurser.

– Det er svært nyttig for Sysselmannen at vi har en slik stor oljevernøvelse. Vi har en avtale med Kystverket om at Sysselmannen oppbevarer oljevernutstyr og tar hånd om hendelsen i den første fasen før Kystverket overtar. Å få øvd på selve aksjonen og overgangen mellom Sysselmannens og Kystverkets aksjonsledelse vil gi nyttige erfaringer hvis det skulle oppstå en reell situasjon, sier sysselmannsoverbetjent Ole Jakob Malmo i pressemeldingen.

Se bildet større

Beredskapsdirektør Johan Marius Ly i Kystverket. FOTO: Kystverket

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!