Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Opptrådte på landsmønstringa

 

Opptrådte på landsmønstringa

Marlene Mellum (17) og Erle Harldorsen (15) har kost seg i tre dager på UKMs landsmønstring i Trondheim.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.06.2012 kl 07:00

Marlene Mellum og Erle Haldorsen har gått alle trinnene i Ungdommens kulturmønstring (UKM), fra lokalmønstringa ikulturhuset til den høythengende landsmønstringa i Olavshallen i Trondheim.

Longyearbyen-jentene har sovet på samme sovesal med 550 deltakere fra hele landet. Sosialt samvær har like stor vekt som det kunstneriske:

– Jeg har hatt det bra. Lite søvn, mye prating, og jeg har møtt mange nye folk, forteller Erle.

– Et annet publikum

Marlene Mellum er kjent for de fleste av oss etter flere år i Longyearbyens kulturliv. På nasjonaldagen mottok hun Ungdommens kulturpris. Gullstrupen framførte sangpedagog Liv Mari Scheis sang «Drømmen», men sier hun ikke husker så mye fra sin første opptreden:

– Jeg husker generelt lite fra scenen, men det var helt annerledes enn å framføre i kulturhuset. Det er jo større enn Longyearbyen og et annet publikum, sier Marlene.

Viste bilder fra Svalbard

Erle Haldorsen har fått massiv respons etter at hun viste filmen med bildene fra Svalbard. Filmen ble først vist på Samfundet på søndag, deretter på Nova kino på mandag:

– Publikum så ut til å like bildene. Noen kom bort til meg etter forestillingen og spurte om jeg hadde flere bilder å vise dem, forteller hun.

Les mer i denne ukes utgave av Svalbardposten.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!