Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard arbeider sammen med myndighetene for å finne den beste løsningen. FOTO: Anders Fjellestad

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard anslår at rundt 1500-2500 kan reise på uorganiserte turer.

Tekst:

Publisert:

– Vi er definitivt i sving, forteller Ronny Brunvoll, reiselivssjef i Visit Svalbard. Han har vært i flere møter med både Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen, og har i ettertid skissert omfanget av det organiserte reiselivets aktiviteter.

– Det som er usikkert her, er tilstrømmingen av de som ikke reiser på organiserte turer, forteller Brunvoll. I et brev tilsendt LL har Visit Svalbard anslått at rundt 1500-2500 kan komme utover de som tas hånd om av det organiserte reiseliv. Totalt anslår de at det er 950-1000 senger på hotellene i Longyearbyen.

En utfordring å finne ledelse

I skrivet til LL heter det at det er en utfordring å få noen til å ta lederskapet i arbeidet. Visit Svalbard har blitt bedt om å koordinere et opplegg på sletta mellom SSU og hundegården. De skriver at de kan «forvente aktivitet langt ut over det vi har kontroll på, og der må lokalsamfunnet trå til.»

– Vi må sørge for at vi ikke trør i salaten her, slik at dette ikke blir et langvarig, omdømmemessig problem, sier Brunvoll.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!