Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard arbeider sammen med myndighetene for å finne den beste løsningen. FOTO: Anders Fjellestad

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard anslår at rundt 1500-2500 kan reise på uorganiserte turer.

Tekst:

Publisert:

– Vi er definitivt i sving, forteller Ronny Brunvoll, reiselivssjef i Visit Svalbard. Han har vært i flere møter med både Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen, og har i ettertid skissert omfanget av det organiserte reiselivets aktiviteter.

– Det som er usikkert her, er tilstrømmingen av de som ikke reiser på organiserte turer, forteller Brunvoll. I et brev tilsendt LL har Visit Svalbard anslått at rundt 1500-2500 kan komme utover de som tas hånd om av det organiserte reiseliv. Totalt anslår de at det er 950-1000 senger på hotellene i Longyearbyen.

En utfordring å finne ledelse

I skrivet til LL heter det at det er en utfordring å få noen til å ta lederskapet i arbeidet. Visit Svalbard har blitt bedt om å koordinere et opplegg på sletta mellom SSU og hundegården. De skriver at de kan «forvente aktivitet langt ut over det vi har kontroll på, og der må lokalsamfunnet trå til.»

– Vi må sørge for at vi ikke trør i salaten her, slik at dette ikke blir et langvarig, omdømmemessig problem, sier Brunvoll.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!