Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard arbeider sammen med myndighetene for å finne den beste løsningen. FOTO: Anders Fjellestad

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard anslår at rundt 1500-2500 kan reise på uorganiserte turer.

– Vi er definitivt i sving, forteller Ronny Brunvoll, reiselivssjef i Visit Svalbard. Han har vært i flere møter med både Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen, og har i ettertid skissert omfanget av det organiserte reiselivets aktiviteter.

– Det som er usikkert her, er tilstrømmingen av de som ikke reiser på organiserte turer, forteller Brunvoll. I et brev tilsendt LL har Visit Svalbard anslått at rundt 1500-2500 kan komme utover de som tas hånd om av det organiserte reiseliv. Totalt anslår de at det er 950-1000 senger på hotellene i Longyearbyen.

En utfordring å finne ledelse

I skrivet til LL heter det at det er en utfordring å få noen til å ta lederskapet i arbeidet. Visit Svalbard har blitt bedt om å koordinere et opplegg på sletta mellom SSU og hundegården. De skriver at de kan «forvente aktivitet langt ut over det vi har kontroll på, og der må lokalsamfunnet trå til.»

– Vi må sørge for at vi ikke trør i salaten her, slik at dette ikke blir et langvarig, omdømmemessig problem, sier Brunvoll.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!