Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard arbeider sammen med myndighetene for å finne den beste løsningen. FOTO: Anders Fjellestad

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard anslår at rundt 1500-2500 kan reise på uorganiserte turer.

– Vi er definitivt i sving, forteller Ronny Brunvoll, reiselivssjef i Visit Svalbard. Han har vært i flere møter med både Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen, og har i ettertid skissert omfanget av det organiserte reiselivets aktiviteter.

– Det som er usikkert her, er tilstrømmingen av de som ikke reiser på organiserte turer, forteller Brunvoll. I et brev tilsendt LL har Visit Svalbard anslått at rundt 1500-2500 kan komme utover de som tas hånd om av det organiserte reiseliv. Totalt anslår de at det er 950-1000 senger på hotellene i Longyearbyen.

En utfordring å finne ledelse

I skrivet til LL heter det at det er en utfordring å få noen til å ta lederskapet i arbeidet. Visit Svalbard har blitt bedt om å koordinere et opplegg på sletta mellom SSU og hundegården. De skriver at de kan «forvente aktivitet langt ut over det vi har kontroll på, og der må lokalsamfunnet trå til.»

– Vi må sørge for at vi ikke trør i salaten her, slik at dette ikke blir et langvarig, omdømmemessig problem, sier Brunvoll.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Lang kamp for lærlingplass

I januar var Vårin Storø fortvilet over ikke å få lærlingplass i Longyearbyen. Nå jubler 18-åringen etter at Svalbard Hotell har tatt grep.

Onsdagsfly fra oktober

Fra 19. oktober starter SAS opp kveldsfly på onsdager.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!