Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard arbeider sammen med myndighetene for å finne den beste løsningen. FOTO: Anders Fjellestad

Opptil 2500 kan komme uorganisert

Ronny Brunvoll i Visit Svalbard anslår at rundt 1500-2500 kan reise på uorganiserte turer.

Tekst:

Publisert:

– Vi er definitivt i sving, forteller Ronny Brunvoll, reiselivssjef i Visit Svalbard. Han har vært i flere møter med både Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen, og har i ettertid skissert omfanget av det organiserte reiselivets aktiviteter.

– Det som er usikkert her, er tilstrømmingen av de som ikke reiser på organiserte turer, forteller Brunvoll. I et brev tilsendt LL har Visit Svalbard anslått at rundt 1500-2500 kan komme utover de som tas hånd om av det organiserte reiseliv. Totalt anslår de at det er 950-1000 senger på hotellene i Longyearbyen.

En utfordring å finne ledelse

I skrivet til LL heter det at det er en utfordring å få noen til å ta lederskapet i arbeidet. Visit Svalbard har blitt bedt om å koordinere et opplegg på sletta mellom SSU og hundegården. De skriver at de kan «forvente aktivitet langt ut over det vi har kontroll på, og der må lokalsamfunnet trå til.»

– Vi må sørge for at vi ikke trør i salaten her, slik at dette ikke blir et langvarig, omdømmemessig problem, sier Brunvoll.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!