Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Opprettholder evakueringen på ubestemt tid

Skredeksperter fra NGI gransket i ettermiddag fjellene på østsiden av Longyeardalen. På bakgrunn av deres rapport opprettholdes evakueringen på grunn av skredfare. FOTO: Geir Barstein

Opprettholder evakueringen på ubestemt tid

Fortsatt stor skredfare.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2015 kl 04:09

Evakueringen av rundt 180 personer fra rasutsatte boliger opprettholdes på ubestemt tid, opplyser sysselmann Kjerstin Askholt under en pressekonferanse søndag kveld.

– Vi har hatt en veldig spesiell værsituasjon. Vinden og nedbøren må avta før vi kan være helt sikre. Det positive er at prognosene er lovende, men vi kan ikke lette en evakuering på bakgrunn av prognoser, sier Askholt.

De evakuerte områdene er delt inn i tre soner, basert på risikoen.

– Vi må sette oss ned med lokalstyret og se om vi får løst opp i noe av det, men det er noen områder hvor evakueringen helt klart må opprettholdes, sier Askholt.

Sysselmannen legger til at de vurderer muligheten for å slippe inn små grupper med evakuerte, som får hente ut nødvendige eiendeler.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!