Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Opprettholder evakueringen på ubestemt tid

Skredeksperter fra NGI gransket i ettermiddag fjellene på østsiden av Longyeardalen. På bakgrunn av deres rapport opprettholdes evakueringen på grunn av skredfare. FOTO: Geir Barstein

Opprettholder evakueringen på ubestemt tid

Fortsatt stor skredfare.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2015 kl 04:09

Evakueringen av rundt 180 personer fra rasutsatte boliger opprettholdes på ubestemt tid, opplyser sysselmann Kjerstin Askholt under en pressekonferanse søndag kveld.

– Vi har hatt en veldig spesiell værsituasjon. Vinden og nedbøren må avta før vi kan være helt sikre. Det positive er at prognosene er lovende, men vi kan ikke lette en evakuering på bakgrunn av prognoser, sier Askholt.

De evakuerte områdene er delt inn i tre soner, basert på risikoen.

– Vi må sette oss ned med lokalstyret og se om vi får løst opp i noe av det, men det er noen områder hvor evakueringen helt klart må opprettholdes, sier Askholt.

Sysselmannen legger til at de vurderer muligheten for å slippe inn små grupper med evakuerte, som får hente ut nødvendige eiendeler.

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!