Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppreisning til Rune B. Hansen

Rune B. Hansen får erstatning for å ha bli forbigått til en dommerjobb i Vestfold. FOTO: Birger Amundsen

Oppreisning til Rune B. Hansen

Rune B. Hansen, tidligere assisterende sysselmann, får 700.000 kroner i oppreisning fra Justisdepartementet på grunn av kjønnsdiskriminering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Rune B. Hansen ble innstilt som nummer én av Innstillingsrådet for dommere til en dommerstilling i Vestfold i fjor høst. Likevel valgte Justisdepartementet å utnevne en kvinne til stillingen. Ifølge Aftenposten får Hansen nå 700.000 kroner i oppreisning på grunn av forbigåelsen.

Brøt loven
Til tross for at Rune B. Hansen var klart best kvalifisert til dommerstillingen, valgte departementet ikke å forholde seg til innstillingen fra Innstillingsrådet, men ansette en lavere kvalifisert kvinne i stillingen.
Likestillingsombudet har slått fast at Justisdepartementet brøt loven. Etter at det var fastslått at Hansen ble kjønnsdiskriminert ved utnevnelsen, hadde ikke Justisdepartementet annet valg enn å åpne pengesekken, skriver Aftenposten.

Jobber i Oslo
Rune B. Hansen forlot Svalbard i september i fjor etter to perioder som assisterende sysselmann. I dag er han ansatt i Økokrim i Oslo.
300.000 kroner av beløpet er erstatning for at Hansen må pendle mellom boligen i Vestfold og Oslo, i stedet for å sykle til en dommerjobb i nabolaget. I tillegg er 300.000 kroner erstatning for diverse utgifter og 100.000 i oppreisning.

Siste nytt i Nyheter

Tråler arrestert for ulovlig fiske

Færøysk tråler tatt inn til Longyearbyen i natt.

Stengt vei til frosten kommer

Så lenge det er regn og ustabile masser, blir Vei 300 mellom Huset og Museumsveien stengt.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Staten kjøper Austre Adventfjord

Eierne av Austre Adventfjord på Svalbard er kommet frem til enighet med staten om salg av eiendommen. Salgsprisen er på 300 millioner kroner.

Hektisk natt for politiet

Politiet har vært ute på flere oppdrag det siste døgnet.

Stengt vei igjen

Det har gått et nytt flomskred på Vei 300 mellom Huset og Museumsveien. Veien blir stengt til over helgen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!