Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppreisning til Rune B. Hansen

Rune B. Hansen får erstatning for å ha bli forbigått til en dommerjobb i Vestfold. FOTO: Birger Amundsen

Oppreisning til Rune B. Hansen

Rune B. Hansen, tidligere assisterende sysselmann, får 700.000 kroner i oppreisning fra Justisdepartementet på grunn av kjønnsdiskriminering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Rune B. Hansen ble innstilt som nummer én av Innstillingsrådet for dommere til en dommerstilling i Vestfold i fjor høst. Likevel valgte Justisdepartementet å utnevne en kvinne til stillingen. Ifølge Aftenposten får Hansen nå 700.000 kroner i oppreisning på grunn av forbigåelsen.

Brøt loven
Til tross for at Rune B. Hansen var klart best kvalifisert til dommerstillingen, valgte departementet ikke å forholde seg til innstillingen fra Innstillingsrådet, men ansette en lavere kvalifisert kvinne i stillingen.
Likestillingsombudet har slått fast at Justisdepartementet brøt loven. Etter at det var fastslått at Hansen ble kjønnsdiskriminert ved utnevnelsen, hadde ikke Justisdepartementet annet valg enn å åpne pengesekken, skriver Aftenposten.

Jobber i Oslo
Rune B. Hansen forlot Svalbard i september i fjor etter to perioder som assisterende sysselmann. I dag er han ansatt i Økokrim i Oslo.
300.000 kroner av beløpet er erstatning for at Hansen må pendle mellom boligen i Vestfold og Oslo, i stedet for å sykle til en dommerjobb i nabolaget. I tillegg er 300.000 kroner erstatning for diverse utgifter og 100.000 i oppreisning.

Siste nytt i Nyheter

Ny art i Ny-Ålesund

Kronemanet, som skaper problemer i mange norske fjorder, er for første gang oppdaget på Svalbard.

By-bjørnene eskortert mot Van Mijen

By-bjørnen og hennes to halvvoksne unger ble natt til søndag på nytt drevet bort med politi-assistanse.

En turist fikk bot. Tre andre turister trodde de så isbjørn. I begge tilfellene rykket politiet ut.

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter skred inntil skiløypa lørdag morgen. Samme ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!