Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppreisning til Rune B. Hansen

Rune B. Hansen får erstatning for å ha bli forbigått til en dommerjobb i Vestfold. FOTO: Birger Amundsen

Oppreisning til Rune B. Hansen

Rune B. Hansen, tidligere assisterende sysselmann, får 700.000 kroner i oppreisning fra Justisdepartementet på grunn av kjønnsdiskriminering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Rune B. Hansen ble innstilt som nummer én av Innstillingsrådet for dommere til en dommerstilling i Vestfold i fjor høst. Likevel valgte Justisdepartementet å utnevne en kvinne til stillingen. Ifølge Aftenposten får Hansen nå 700.000 kroner i oppreisning på grunn av forbigåelsen.

Brøt loven
Til tross for at Rune B. Hansen var klart best kvalifisert til dommerstillingen, valgte departementet ikke å forholde seg til innstillingen fra Innstillingsrådet, men ansette en lavere kvalifisert kvinne i stillingen.
Likestillingsombudet har slått fast at Justisdepartementet brøt loven. Etter at det var fastslått at Hansen ble kjønnsdiskriminert ved utnevnelsen, hadde ikke Justisdepartementet annet valg enn å åpne pengesekken, skriver Aftenposten.

Jobber i Oslo
Rune B. Hansen forlot Svalbard i september i fjor etter to perioder som assisterende sysselmann. I dag er han ansatt i Økokrim i Oslo.
300.000 kroner av beløpet er erstatning for at Hansen må pendle mellom boligen i Vestfold og Oslo, i stedet for å sykle til en dommerjobb i nabolaget. I tillegg er 300.000 kroner erstatning for diverse utgifter og 100.000 i oppreisning.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!