Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppfylte Marcelas drøm

Overrasket: Her får Marcela Fuentes sjekken på 10.000 kroner av Torgeir Hansen, vokalist i bandet Torgeir og Kjendisene. 19-åringen ble svært glad og overrasket over å bli kåret til Svalbardpiken 2013. FOTO: Monika Aaserud

Oppfylte Marcelas drøm

I helgen ble Marcela Fuentes (19) kåret til Svalbardpiken 2013 under Gruvebusens høstfestival på Mary-Anns Polarrigg. I premie fikk hun tre års utdannelse i Chile og 10.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

– Wow! Det er fantastisk. Jeg hadde ikke forventet å vinne, er 19-åringens spontane reaksjon etter kåringen.

Premien hun fikk skal hun bruke til å realisere drømmen om å få seg en god utdannelse innen klesdesign. Hun fikk nemlig tre års designutdannelse på en skole i Santiago, i hjemlandet Chile. I tillegg fikk hun 10.000 kroner.

– Planen min var å jobbe noen år her, slik at jeg fikk råd til å reise til Chile for å ta udannelsen. Nå kan jeg gjøre det når som helt. Det er helt utrolig, sier Fuentes.

Hun flyttet til Longyearbyen for fire år siden sammen med foreldrene og en bror. Hun har en storebror i Santiago, og Marcela skal bo hos han mens hun går på skolen.

Arrangør Mary-Ann Dahle oppfordret i forkant av kåringen jenter mellom 18 og 23 år, med mål og meninger, til å melde seg på. Da fristen gikk ut hadde hun bare mottatt påmelding fra Marcela Fuentes. Det holdt i massevis for Dahle.

– Det er veldig givende å kunne hjelpe noen. Det føles bra å gi Marcela denne muligheten. Om hun kan få en god utdannelse og komme seg opp og fram i livet, så er det fantastisk, sier Mary-Ann Dahle.

Årets gruvebus ble også kåret under festivalen. Prisen gikk til Michael Otting Hansen som jobber i Svea. Juryen ble sjarmert av at han gikk i gruvebusanttrekk under gruverennet.

– Han er på ferie nå, men vil bli overrakt premien så fort han kommer opp, sier Dahle.

Han fikk et døgn i suiten på Polarriggen for to, med romantisk middag og massasje.

Musikerne leverte
Musikken sto bandene Borderland, Torgeir og Kjendisene, Smalltown Tommy og Trio Grande for. Det svingte fra scenen, men det var få festivaldeltagere tilstede og fikk det med seg.

– Det har kommet veldig lite folk, men de som er her ser ut til å kose seg. Dette er bare første året. Jeg håper på bedre oppmøte neste år, sier Mary-Ann Dahle.

God stemning
Ved bordet til Einar Fjerdingøy, Laila Fjerdingøy, Lisbeth Bye Karlsen, Karina Halgunset, Else Eriksen og Marit Sørensen var stemningen på topp.

– Musikerne er kjempeflinke. De har virkelig levert, sier Lisbeth Bye Karlsen.

– Det er veldig bra stemning og vi gleder oss til å danse. Jeg skal danse mye i kveld, om jeg så må starte hele dansen selv, sier Karina Halgunset.

– Hvorfor er det ikke flere her tror dere?

– Mange er på jakt og folk har akkurat kommet opp igjen. Det kan hende tidspunktet er årsaken, sier Marit Sørensen.

Se bildet større

Sang ut: Corrinne Kennedy sang sammen med bandet Torgeir og Kjendisene, FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Festivalområdet: Plassen utenfor Polarriggen var i helga gjort om til festivalplass. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

God stemning: Festivaldeltakerene var i godt humør og gledet seg til å danse. Fra venstre: Einar Fjerdingøy, Laila Fjerdingøy, Lisbeth Bye Karlsen, Karina Halgunset, Elise Eriksen og Marit Sørensen. FOTO: Monika Aaserud

Se bildet større

Spilte inne: På grunn av regn fredag kveld ble konserten med Borderland flyttet inn i vinterhagen på Polarriggen. FOTO: Monika Aaserud

Siste nytt i Nyheter

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

 
92 husstander evakuert

Longyearbyen lokalstyre forbereder seg på at det kan bli flere.

Feilvurderte skredfaren

NVE klarte ikke å varsle om at bebyggelsen var truet, derfor ble ingen evakuert før skredet gikk litt før klokken 12 i dag.

Skredet er gjennomsøkt

Sysselmannen melder på sine nettsider at skredområdet nå er gjennomsøkt og at ingen er savnet. Politiet er fremdeles på stedet ved Vei 228. Se bilder fra skredområdet her.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!