Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppfyller kravene

UNIS har fått føringer fra Kunnskapsdepartementet om at 50 prosent av studentene skal være tilknyttet norske universiteter på fastlandet. FOTO: John Christian Nygaard

Oppfyller kravene

UNIS tar grep for å sørge for at de skal oppfylle føringene fra Kunnskapsdepartementet om at rundt 50 prosent av studentene skal være tilknyttet norske universitet på fastlandet.

Tekst:

Publisert:

– I fjor lå vi på rundt 45 prosent. Vi har ikke fått finregnet på det i år, men det ser ut til å ha økt noe, sier Frank Nilsen, fungerende direktør ved UNIS.

Han forteller at de i august hadde et møte med alle dekaner fra fastlandet, for å konkretisere hva som skal gjøres for å nå målsetningen som er satt av Kunnskapsdepartementet.

Arktisk variant

Det jobbes nå blant annet med å få kurs fra UNIS direkte inn i eksisterende studieprogram på ulike universiteter i Norge.

– Det kan ses på som en arktisk variant av de eksisterende studieprogrammene på fastlandet. Studentene får en arktisk kompetanse, som er veldig attraktiv. Fastlandsuniversitetene skal også ta et større ansvar for å formidle det og sende studenter til UNIS, sier Nilsen.

Nytt studietilbud

Nytt på tilbudssiden i år er også konseptet skipsfart i Arktis.

– Det er et konsept hvor vi bruker vår kunnskap om redusert sjø-is, hvor vi gjør en del naturvitenskapelige observasjoner om hva slags påvirkning det at isen krymper har på skipstrafikken, sier Nilsen.

Han forteller videre at de ser på mulighetene for nye studietilbud neste vår, men at man nå er i ferd med å oppnå de målene som Kunnskapsdepartementet har satt for UNIS.

– Bygget er stappfullt av ansatte og studenter, og vi har nok antall kurs til å ha den mengden med studenter vi trenger. Men vi kommer til å se på våre kurs i fremtiden, og finne ut hva vi vil satse mer og mindre på fremover, sier Nilsen.

Fra 1. oktober går Harald Ellingsen inn i stillingen som direktør ved UNIS.

Se bildet større

Frank Nilsen er fungerende direktør på UNIS frem til Harald Ellingsen trer inn i stillingen 1. oktober. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Siste nytt i Nyheter

Stengte veier

Vei 300 mellom Huset og Museumsveien er stengt etter ras i skiløypa i dag tidlig. I ettermiddag ble også veien opp til Gruvelageret stengt.

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!