Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppfyller kravene

UNIS har fått føringer fra Kunnskapsdepartementet om at 50 prosent av studentene skal være tilknyttet norske universiteter på fastlandet. FOTO: John Christian Nygaard

Oppfyller kravene

UNIS tar grep for å sørge for at de skal oppfylle føringene fra Kunnskapsdepartementet om at rundt 50 prosent av studentene skal være tilknyttet norske universitet på fastlandet.

Tekst:

Publisert:

– I fjor lå vi på rundt 45 prosent. Vi har ikke fått finregnet på det i år, men det ser ut til å ha økt noe, sier Frank Nilsen, fungerende direktør ved UNIS.

Han forteller at de i august hadde et møte med alle dekaner fra fastlandet, for å konkretisere hva som skal gjøres for å nå målsetningen som er satt av Kunnskapsdepartementet.

Arktisk variant

Det jobbes nå blant annet med å få kurs fra UNIS direkte inn i eksisterende studieprogram på ulike universiteter i Norge.

– Det kan ses på som en arktisk variant av de eksisterende studieprogrammene på fastlandet. Studentene får en arktisk kompetanse, som er veldig attraktiv. Fastlandsuniversitetene skal også ta et større ansvar for å formidle det og sende studenter til UNIS, sier Nilsen.

Nytt studietilbud

Nytt på tilbudssiden i år er også konseptet skipsfart i Arktis.

– Det er et konsept hvor vi bruker vår kunnskap om redusert sjø-is, hvor vi gjør en del naturvitenskapelige observasjoner om hva slags påvirkning det at isen krymper har på skipstrafikken, sier Nilsen.

Han forteller videre at de ser på mulighetene for nye studietilbud neste vår, men at man nå er i ferd med å oppnå de målene som Kunnskapsdepartementet har satt for UNIS.

– Bygget er stappfullt av ansatte og studenter, og vi har nok antall kurs til å ha den mengden med studenter vi trenger. Men vi kommer til å se på våre kurs i fremtiden, og finne ut hva vi vil satse mer og mindre på fremover, sier Nilsen.

Fra 1. oktober går Harald Ellingsen inn i stillingen som direktør ved UNIS.

Se bildet større

Frank Nilsen er fungerende direktør på UNIS frem til Harald Ellingsen trer inn i stillingen 1. oktober. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Siste nytt i Nyheter

Leteaksjonen er avsluttet

Sysselmannen fikk melding om skred nederst i Longyearbreen kl. 13.53. Etter noen timers søk i skredet er leteaksjonen nå avsluttet.

Skredøvelse søndag

Tidlig søndag ettermiddag skal den årlige skredøvelsen gå av stabelen i nærområdet til Longyearbyen.

En merkedag for frøhvelvet

Frøporsjonene som ble hentet ut fra frøhvelvet i 2015, etter at genbanken i Aleppo i Syria ble ødelagt, kommer tilbake for ny sikkerhetsoppbevaring.

 
Nordpol-flyene vil tilbake

Til tross for fjorårets trussel om flynekt, ønsker russerne å fly til Barneo via Longyearbyen også i vår. Nå er de i dialog med luftfartsmyndighetene.

Krigshelten skal ikke glemmes

Kaptein Trond Vigtel ofret sitt liv for Svalbards frihet, og lokalbefolkningen ønsket at hans grav ble i Longyearbyen.

Jubilerer med solid trøkk

Longyearbyen sykehus er 100 år.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!