Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppfyller kravene

UNIS har fått føringer fra Kunnskapsdepartementet om at 50 prosent av studentene skal være tilknyttet norske universiteter på fastlandet. FOTO: John Christian Nygaard

Oppfyller kravene

UNIS tar grep for å sørge for at de skal oppfylle føringene fra Kunnskapsdepartementet om at rundt 50 prosent av studentene skal være tilknyttet norske universitet på fastlandet.

Tekst:

Publisert:

– I fjor lå vi på rundt 45 prosent. Vi har ikke fått finregnet på det i år, men det ser ut til å ha økt noe, sier Frank Nilsen, fungerende direktør ved UNIS.

Han forteller at de i august hadde et møte med alle dekaner fra fastlandet, for å konkretisere hva som skal gjøres for å nå målsetningen som er satt av Kunnskapsdepartementet.

Arktisk variant

Det jobbes nå blant annet med å få kurs fra UNIS direkte inn i eksisterende studieprogram på ulike universiteter i Norge.

– Det kan ses på som en arktisk variant av de eksisterende studieprogrammene på fastlandet. Studentene får en arktisk kompetanse, som er veldig attraktiv. Fastlandsuniversitetene skal også ta et større ansvar for å formidle det og sende studenter til UNIS, sier Nilsen.

Nytt studietilbud

Nytt på tilbudssiden i år er også konseptet skipsfart i Arktis.

– Det er et konsept hvor vi bruker vår kunnskap om redusert sjø-is, hvor vi gjør en del naturvitenskapelige observasjoner om hva slags påvirkning det at isen krymper har på skipstrafikken, sier Nilsen.

Han forteller videre at de ser på mulighetene for nye studietilbud neste vår, men at man nå er i ferd med å oppnå de målene som Kunnskapsdepartementet har satt for UNIS.

– Bygget er stappfullt av ansatte og studenter, og vi har nok antall kurs til å ha den mengden med studenter vi trenger. Men vi kommer til å se på våre kurs i fremtiden, og finne ut hva vi vil satse mer og mindre på fremover, sier Nilsen.

Fra 1. oktober går Harald Ellingsen inn i stillingen som direktør ved UNIS.

Se bildet større

Frank Nilsen er fungerende direktør på UNIS frem til Harald Ellingsen trer inn i stillingen 1. oktober. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!