Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Oppfordrer til samarbeid

 

Oppfordrer til samarbeid

Sysselmann Per Sefland oppfordret til tettere samarbeid mellom myndighetene og beboerne i Barentsburg under informasjonsmøtet i Barentsburg mandag kveld.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

Nærmere halvparten av Barentsburgs 450 innbyggere hadde møtt fram da Sysselmannen holdt folkemøte i Barentsburg mandag kveld. Møtet er hovedsakelig ment som informasjon til Trust Arktikugols nye arbeidere i byen.
Sysselmann Per Sefland var den første som tok ordet på scenen, og ga de nye arbeiderne i Barentsburg en kort gjennomgang av Svalbards historie, og bakgrunnen for at norske styresmakter er øverste myndighet på øygruppa.

Økt aktivitet
– Vi setter stor pris på utvidelsen av drift og aktivitet i Barentsburg, men dette krever et tettere samarbeid med de norske myndighetene på Svalbard, sier sysselmann Per Sefland.
Han understreker at også i Barentsburg gjelder norske lover og regler.
Også miljøvernsjef Arne Malme og sysselmannsoverbetjent Erik Nygaard kom med informasjon til arbeiderne i Barentsburg.
Malme snakket blant annet om doblingen av antall turister på øya.

Miljøansvar
– Vi er glad for alle som kommer, men ønsker ikke at de skal etterlate seg spor i naturen. Det er den norske stat som er ansvarlig for å ta vare på miljøet på Svalbard, sier Malme, og legger til at myndighetene har satt høye miljømål for Svalbard.
Erik Nygaard la vekt på at norsk politi er politimyndighet også i Barentsburg, og viste til flere saker hvor norsk politi hadde tatt aksjon i Barentsburg.
–Det er veldig viktig å holde disse folkemøtene. Også i Barentsburg er det en stor turnover, og ettersom flere og flere norske lover blir gjeldende også her er det viktig med informasjon, sier Sefland.

Les mer om folkemøtet i Barentsburg i fredagens utgave av Svalbardposten

Siste nytt i Nyheter

Folkehøgskole nok et steg videre

Forrige uke delte Svalbards miljøvernfond ut 8,8 millioner kroner. Blant de som fikk full pott, var folkehøgskolen på Svalbard.

Åpner pasientjournalene

Er du i nød, kan legene ved alle sykehus i nord nå lese pasientjournalen fra Longyearbyen sykehus. Det kan du selv også.

Får flere besøk av isbjørn enn mennesker

Ti polske forskere overvintrer på Hornsund. Etter årets julebesøk venter de ikke gjester før til våren.

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Hyllet jubilanten

På mottagelsen på Huset var det mange som hadde tegnet seg på talerlisten for å hilse til jubilanten.

Ukens julestjerne

Til «alles» Anne Lise.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!