Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker Trygghamna som bistasjon

Hytta: Sysselmannens hytte i Trygghamna. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Ønsker Trygghamna som bistasjon

Andreas Rebnor Olsen søker Sysselmannen om å få bruke tjenestehytta i Trygghamna som bistasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2012 kl 08:32

Olsen fangster i Farmhamna og har planlagt å fangste rev langs kysten fra fangststasjonen og til Trygghamna, og så over Daumannsøyra. Han søker om å få bruke tjenestehytta av hensyn til sikkerhet både for seg selv og andre som søker nødly. I tillegg ønsker han å bruke snøskuter minst mulig. Med en hytte i Trygghamna kan han røkte fellene ved hjelp av hunder og ski. Han argumenterer også med at ved å kunne bruke hytta i Trygghamna, blir jakttrykket fordelt over et større område. Jakta blir da mer effektiv og økonomisk.


Kan vedlikeholde

I søknaden til Sysselmannen viser Olsen til at han har fått muntlig avslag på å bruke hytta av sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter, siden den er del av en beredskapsplan og at Sysselmannen derfor må vite at den er i god stand. «Pr dags dato så finnes det ikke proviant i hytta, og kun 3 sekker med ved», kommenterer Olsen i søknaden.

Olsen, som er snekker, tilbyr seg å se etter hytta og bistå med nødvendig vedlikehold. Han ønsker også å ha et lager med proviant og ved der, som kan brukes av Sysselmannen om nødvendig.

Sysselmannen har behandlet søknaden, men da Svalbardposten snakket med Starheimsæter onsdag, ville han ikke si hva avgjørelsen ble. Årsaken er at han ikke visste om fangstmannen selv hadde rukket å lese svaret.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!