Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker Trygghamna som bistasjon

Hytta: Sysselmannens hytte i Trygghamna. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Ønsker Trygghamna som bistasjon

Andreas Rebnor Olsen søker Sysselmannen om å få bruke tjenestehytta i Trygghamna som bistasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2012 kl 08:32

Olsen fangster i Farmhamna og har planlagt å fangste rev langs kysten fra fangststasjonen og til Trygghamna, og så over Daumannsøyra. Han søker om å få bruke tjenestehytta av hensyn til sikkerhet både for seg selv og andre som søker nødly. I tillegg ønsker han å bruke snøskuter minst mulig. Med en hytte i Trygghamna kan han røkte fellene ved hjelp av hunder og ski. Han argumenterer også med at ved å kunne bruke hytta i Trygghamna, blir jakttrykket fordelt over et større område. Jakta blir da mer effektiv og økonomisk.


Kan vedlikeholde

I søknaden til Sysselmannen viser Olsen til at han har fått muntlig avslag på å bruke hytta av sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter, siden den er del av en beredskapsplan og at Sysselmannen derfor må vite at den er i god stand. «Pr dags dato så finnes det ikke proviant i hytta, og kun 3 sekker med ved», kommenterer Olsen i søknaden.

Olsen, som er snekker, tilbyr seg å se etter hytta og bistå med nødvendig vedlikehold. Han ønsker også å ha et lager med proviant og ved der, som kan brukes av Sysselmannen om nødvendig.

Sysselmannen har behandlet søknaden, men da Svalbardposten snakket med Starheimsæter onsdag, ville han ikke si hva avgjørelsen ble. Årsaken er at han ikke visste om fangstmannen selv hadde rukket å lese svaret.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Øvelse i oljevern

På grunn av økt skipstrafikk i nordområdene, rigger Kystverket og Sysselmannen for oljevernøvelse tirsdag og onsdag med personell og nytt utstyr på plass i nord.

Føler de er blitt utnyttet

To kaféarbeidere hevder de jobber titimersdager og ikke har fått lønn siden de kom til Taste of thai. Nå ønsker de å hindre at det samme skal skje med andre.

Mener de ikke var kvalifiserte

Styreleder Wiggo Lund i Taste of thai sier kafémedarbeiderne ikke kunne det de skulle.

Hund rømte i juli.

Gleder seg til toppjobben

Hege Walør Fagertun (50) blir ny administrasjonssjef i Longyearbyen.

Nå er det Oktoberfest

Trosset det kalde været og åpnet oktoberfesten med parade og lederhosen.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!