Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker Trygghamna som bistasjon

Hytta: Sysselmannens hytte i Trygghamna. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Ønsker Trygghamna som bistasjon

Andreas Rebnor Olsen søker Sysselmannen om å få bruke tjenestehytta i Trygghamna som bistasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2012 kl 08:32

Olsen fangster i Farmhamna og har planlagt å fangste rev langs kysten fra fangststasjonen og til Trygghamna, og så over Daumannsøyra. Han søker om å få bruke tjenestehytta av hensyn til sikkerhet både for seg selv og andre som søker nødly. I tillegg ønsker han å bruke snøskuter minst mulig. Med en hytte i Trygghamna kan han røkte fellene ved hjelp av hunder og ski. Han argumenterer også med at ved å kunne bruke hytta i Trygghamna, blir jakttrykket fordelt over et større område. Jakta blir da mer effektiv og økonomisk.


Kan vedlikeholde

I søknaden til Sysselmannen viser Olsen til at han har fått muntlig avslag på å bruke hytta av sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter, siden den er del av en beredskapsplan og at Sysselmannen derfor må vite at den er i god stand. «Pr dags dato så finnes det ikke proviant i hytta, og kun 3 sekker med ved», kommenterer Olsen i søknaden.

Olsen, som er snekker, tilbyr seg å se etter hytta og bistå med nødvendig vedlikehold. Han ønsker også å ha et lager med proviant og ved der, som kan brukes av Sysselmannen om nødvendig.

Sysselmannen har behandlet søknaden, men da Svalbardposten snakket med Starheimsæter onsdag, ville han ikke si hva avgjørelsen ble. Årsaken er at han ikke visste om fangstmannen selv hadde rukket å lese svaret.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Riksadvokaten ber om ny etterforskning

Skredet skal gjennomgås på nytt.

Stanser livreddende fly

Jetfly i Tromsø skulle bidra til en stor styrking av ambulanseberedskapen til Svalbard fra 2019. Etter kritikk fra Finnmark er forslaget droppet.

– Svalbard må bli hørt

Sysselmann Kjerstin Askholt reagerer på at ingen på Svalbard er involvert i ambulansefly-prosessen.

Dialog – ingen erstatning

Longyearbyen lokalstyre ønsker å unngå rettssak, men har ikke erkjent erstatningsplikt etter at Nikoline (2) omkom i skredet i fjor. Det har heller ikke Store Norske.

Spansk åpning

Bluesen er offisielt i gang.

Sviende bot for tyvtråler

Tråleren fra Færøyene fikk inndratt verdien av hele fangsten i Hinlopenstretet på 850.000 kroner.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!