Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker Trygghamna som bistasjon

Hytta: Sysselmannens hytte i Trygghamna. FOTO: Kjersti Elverum Kvile

Ønsker Trygghamna som bistasjon

Andreas Rebnor Olsen søker Sysselmannen om å få bruke tjenestehytta i Trygghamna som bistasjon.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.11.2012 kl 08:32

Olsen fangster i Farmhamna og har planlagt å fangste rev langs kysten fra fangststasjonen og til Trygghamna, og så over Daumannsøyra. Han søker om å få bruke tjenestehytta av hensyn til sikkerhet både for seg selv og andre som søker nødly. I tillegg ønsker han å bruke snøskuter minst mulig. Med en hytte i Trygghamna kan han røkte fellene ved hjelp av hunder og ski. Han argumenterer også med at ved å kunne bruke hytta i Trygghamna, blir jakttrykket fordelt over et større område. Jakta blir da mer effektiv og økonomisk.


Kan vedlikeholde

I søknaden til Sysselmannen viser Olsen til at han har fått muntlig avslag på å bruke hytta av sysselmannsoverbetjent Jon Starheimsæter, siden den er del av en beredskapsplan og at Sysselmannen derfor må vite at den er i god stand. «Pr dags dato så finnes det ikke proviant i hytta, og kun 3 sekker med ved», kommenterer Olsen i søknaden.

Olsen, som er snekker, tilbyr seg å se etter hytta og bistå med nødvendig vedlikehold. Han ønsker også å ha et lager med proviant og ved der, som kan brukes av Sysselmannen om nødvendig.

Sysselmannen har behandlet søknaden, men da Svalbardposten snakket med Starheimsæter onsdag, ville han ikke si hva avgjørelsen ble. Årsaken er at han ikke visste om fangstmannen selv hadde rukket å lese svaret.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Vender stadig tilbake

Isbjørnbinna med de to ungene næmer seg Longyearbyen igjen. Sysselmannen bruker store ressurser på å holde bjørnene unna byen.

Jaget bjørnene østover

Isbjørnbinna og de to ungene som ble observert rett utenfor Longyearbyen søndag morgen er nå drevet østover og vekk fra byen. Søndag ettermiddag avsluttet Sysselmannen aksjonen.

Sysselmannen lokaliserte isbjørnene i ett-tiden natt til lørdag og fikk drevet dem innover i Foxdalen ved hjelp av helikopter og snøskutere.

Bjørnespor ved Passhytta

Ferske spor etter binne med unge er observert ved Passhytta i Eskerdalen. Sysselmannen ber folk som er ute i terrenget om å ta sine forholdsregler.

Ja til mat, nja til parkering

Blandede følelser blant lokalpolitikerne til Rema-etablering.

Rema 1000 vil bygge nytt

På byens største parkeringsplass.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!