Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker SFO om morgenen

Her på SFO-avdelingen ved Longyearbyen skole, ønsker foreldrene også et tilbud om morgenen. FOTO: ANDERS FJELLESTAD (arkiv)

Ønsker SFO om morgenen

Morgentravle foreldre ber Oppvekstforetaket vurdere morgen-SFO.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
29.11.2012 kl 16:36

Flere småbarnsforeldre ønsker seg et SFO-tilbud også før skoletid. Det kom fram under et møte i Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) i oktober.

I dag er det kun skolefritidsordning for elevene etter skoletid. Noen morgen-SFO har det ikke vært tradisjon for i Longyearbyen.

«Det som viser seg nå, i form av snakk mellom foreldre, henvendelse til skolen, sak på foreldremøter, etc, er at dette behovet enten har forandret seg, eller at foreldre er mer bevisst sine ønsker om å ha et trygt sted for sine barn i tidsrommet før skolen begynner», skriver foreldrene i et brev til Oppvekstforetaket.

Stress om morgenen

Foreldreutvalget trekker særlig fram tidsklemma som et argument for utvidet skolefritidsordning.

Det er til «stor utfordring for mange, da de fleste begynner på jobb kl 08:00. Mange har fleksible arbeidsgivere, slik at man kan stille på jobb etter levering av barn, og da kan klokken fort ha passert 08:15. Mange har også søsken som skal leveres i barnehage, slik at det blir en ekstra utfordring tidsmessig», skriver FAU.

Mørkt og kaldt

Ifølge foreldrene er også dørene ved skolen låst fram til klokka 08, og enkelte elever må derfor stå ute i skolegården i «all slags vær og i mørketid».

«Når vi i tillegg har våre utfordringer med mørke, til tider svært lave temperaturer og kombinert med låste dører, så er dette uholdbart for våre minste elever», skriver FAU.

Skal vurdere

Leder i Oppvekstforetaket, Anne Ellingsen, viser til svaret som foretaket har sendt foreldrene. I svaret står det at åpningstidene er regulert av vedtektene som lokalstyret har vedtatt. Dersom åpningstidene skal endres, må først vedtektene endres.

Likevel åpner foretaket døra på gløtt:

«Med utgangspunkt i henvendelsen fra FAU ved Longyearbyen skole, vil det på etterjulsvinteren bli foretatt en vurdering/evaluering av dagens åpningstider», skriver Ellingsen til foreldrene.

Politikerne har allerede bedt Oppvekstforetaket om å kutte sitt budsjett med 200.000 kroner neste år.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Trenger mer info for å trygge byen

Unis-geologer mener det blant annet må etableres målestasjoner som kan hjelpe til å forutse når skred kan true byen.

Vann tok strømmen

Brannvesenet måtte rykke ut og hjelpe til da vann trengte inn i frøhvelvet under ekstremregnet i helgen.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

To bjørneskinn å velge i

Under søndagens auksjon til inntekt for TV-aksjonen kommer det isbjørnskinn for salg. Anne Lise Klungseth Sandvik klarer ikke å bestemme hvilket.

I gang med byens «storstue»

Byens nye bibliotek skal bli blant landets mest moderne når det åpner neste sommer.

Trøblete nattestenging

Svalbard lufthavn skal få ny belysning og en flatere rullebane. Derfor la de opp til nattestengt flyplass i sommer. Det passer reiselivet dårlig.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!