Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker seg ny alpinbakke

Alpinbakken ved skolen er gammel og utdatert. I den nye delplanen står ny bakke i Gruvedalen øverst på ønskelista over nyinvesteringer. FOTO: Christopher Engås

Ønsker seg ny alpinbakke

Hver kveld i vinter har det vært fullt av alpinglad ungdom i bakken bak skolen. Ønsket er en ny alpinbakke i Longyearbyen.

Alpinbakken i Longyearbyen er strengt tatt ikke en alpinbakke, men en stor akebakke. Men det hemmer ikke de ivrigste utøverne av sporten. De finner kreative måter å bruke de få metrene fra enden på tautrekket, og ned til flata bak skolen. Det svinges og det hoppes, og det gjøres forsøk på mer avanserte triks på ski, twintip og snowboard.

Trenger nytt

Denne våren skal «Delplan for idrett og fysisk aktivitet» behandles politisk i Longyearbyen lokalstyre. Arbeidet med planen startet så tidlig som i 2004, men det har tatt ti år å få planen inn til behandling.

Øverst på ønskelista for nyanlegg står nytt skileikanlegg for alpin, hopp og aking. Øystein Varpe er en av de som har ivret for ei slik investering. Han vil ha et nytt og sentrumsnært anlegg, og i planen er det nye anlegget skissert bygd i Gruvedalen.

– Det er bedre snøforhold der, som betyr lengre sesong, og plasseringen vil gi flere lett tilgang. Et moderne trekk vil også ha bedre kapasitet, for så populært som området har vært i vinter, har kapasiteten tidvis vært et problem. Det er viktig å skape gode tilbud til barn og ungdom, sier han.

En døråpner

Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn ser fram til at delplanen blir behandlet. Det vil bety mye for mulighetene man har for å søke om midler.

– Det blir en døråpner som gjør at vi kan søke om statlige midler til ulike prosjekt. Uten en plan er det vanskelig å få tippemidler og annet som er nødvendig for nyinvesteringer, sier hun.

Alpinbakken har fått tilsagn om 750.000 kroner i tilskudd fra Svalbard Miljøvernfond, og er planlagt i Gruvedalen. Men her må man uansett vente på at arealplanen skal bli ferdig før noe kan gjøres.

Andre ting på nyinvesteringslista i delplan for idrett og fysisk aktivitet er: flerbrukshall, orienteringskart, kultursti, lekeplasser/nærmiljøplasser, og buldrerom.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Medpolitikere reagerer på soloutspill

Høyre, Venstre og MDG reagerer på at lokalstyreleder Arild Olsen ikke snakket på vegne av lokalstyret under torsdagens høring om Svalbardmeldingen.

Misfornøyd med veiene

Svalbard Maxi Taxi prøver så langt det lar seg gjøre å unngå turer ut til Bjørndalen. Daglig leder Rune Moen er alt annet enn fornøyd med veiene i Longyearbyen.

Utforkjøring ved Nybyen

En bil endte fredag morgen i grøfta mellom skolen og Nybyen.

Vil styrke barnevern

Leder i familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg, mener barnevernet bør styrkes slik at det blir et kompetansemiljø.

Færre småbarn

Fra 157 til 98 småbarn på tre år.

Barnebok om viktig tema

Forsker Geir Wing Gabrielsen ved Norsk polarinstitutt har sammen med forfatter Kirsti Blom lansert en barnebok som tar for seg problematikken rundt plastsøppel i havet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!