Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker seg ny alpinbakke

Alpinbakken ved skolen er gammel og utdatert. I den nye delplanen står ny bakke i Gruvedalen øverst på ønskelista over nyinvesteringer. FOTO: Christopher Engås

Ønsker seg ny alpinbakke

Hver kveld i vinter har det vært fullt av alpinglad ungdom i bakken bak skolen. Ønsket er en ny alpinbakke i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Alpinbakken i Longyearbyen er strengt tatt ikke en alpinbakke, men en stor akebakke. Men det hemmer ikke de ivrigste utøverne av sporten. De finner kreative måter å bruke de få metrene fra enden på tautrekket, og ned til flata bak skolen. Det svinges og det hoppes, og det gjøres forsøk på mer avanserte triks på ski, twintip og snowboard.

Trenger nytt

Denne våren skal «Delplan for idrett og fysisk aktivitet» behandles politisk i Longyearbyen lokalstyre. Arbeidet med planen startet så tidlig som i 2004, men det har tatt ti år å få planen inn til behandling.

Øverst på ønskelista for nyanlegg står nytt skileikanlegg for alpin, hopp og aking. Øystein Varpe er en av de som har ivret for ei slik investering. Han vil ha et nytt og sentrumsnært anlegg, og i planen er det nye anlegget skissert bygd i Gruvedalen.

– Det er bedre snøforhold der, som betyr lengre sesong, og plasseringen vil gi flere lett tilgang. Et moderne trekk vil også ha bedre kapasitet, for så populært som området har vært i vinter, har kapasiteten tidvis vært et problem. Det er viktig å skape gode tilbud til barn og ungdom, sier han.

En døråpner

Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn ser fram til at delplanen blir behandlet. Det vil bety mye for mulighetene man har for å søke om midler.

– Det blir en døråpner som gjør at vi kan søke om statlige midler til ulike prosjekt. Uten en plan er det vanskelig å få tippemidler og annet som er nødvendig for nyinvesteringer, sier hun.

Alpinbakken har fått tilsagn om 750.000 kroner i tilskudd fra Svalbard Miljøvernfond, og er planlagt i Gruvedalen. Men her må man uansett vente på at arealplanen skal bli ferdig før noe kan gjøres.

Andre ting på nyinvesteringslista i delplan for idrett og fysisk aktivitet er: flerbrukshall, orienteringskart, kultursti, lekeplasser/nærmiljøplasser, og buldrerom.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Bolig-krise

Statsbygg mangler boliger til kritisk Svalbard-personell.

Bursdagsfest på Lompen

Arctica fyller 20 år og feirer med ballonger og kake.

Jobber for løsninger

61 leiligheter og hybler er fremdeles evakuert etter skredet tirsdag. Lokalstyret jobber nå med å finne ut hvor folk skal bo, dersom fraflyttingen blir permanent.

 
Husrekke kan bli ekstra sikring

De 13 boenhetene som fremdeles er evakuert, kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!