Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker seg ny alpinbakke

Alpinbakken ved skolen er gammel og utdatert. I den nye delplanen står ny bakke i Gruvedalen øverst på ønskelista over nyinvesteringer. FOTO: Christopher Engås

Ønsker seg ny alpinbakke

Hver kveld i vinter har det vært fullt av alpinglad ungdom i bakken bak skolen. Ønsket er en ny alpinbakke i Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Alpinbakken i Longyearbyen er strengt tatt ikke en alpinbakke, men en stor akebakke. Men det hemmer ikke de ivrigste utøverne av sporten. De finner kreative måter å bruke de få metrene fra enden på tautrekket, og ned til flata bak skolen. Det svinges og det hoppes, og det gjøres forsøk på mer avanserte triks på ski, twintip og snowboard.

Trenger nytt

Denne våren skal «Delplan for idrett og fysisk aktivitet» behandles politisk i Longyearbyen lokalstyre. Arbeidet med planen startet så tidlig som i 2004, men det har tatt ti år å få planen inn til behandling.

Øverst på ønskelista for nyanlegg står nytt skileikanlegg for alpin, hopp og aking. Øystein Varpe er en av de som har ivret for ei slik investering. Han vil ha et nytt og sentrumsnært anlegg, og i planen er det nye anlegget skissert bygd i Gruvedalen.

– Det er bedre snøforhold der, som betyr lengre sesong, og plasseringen vil gi flere lett tilgang. Et moderne trekk vil også ha bedre kapasitet, for så populært som området har vært i vinter, har kapasiteten tidvis vært et problem. Det er viktig å skape gode tilbud til barn og ungdom, sier han.

En døråpner

Helle M. Jakobsen i Svalbard Turn ser fram til at delplanen blir behandlet. Det vil bety mye for mulighetene man har for å søke om midler.

– Det blir en døråpner som gjør at vi kan søke om statlige midler til ulike prosjekt. Uten en plan er det vanskelig å få tippemidler og annet som er nødvendig for nyinvesteringer, sier hun.

Alpinbakken har fått tilsagn om 750.000 kroner i tilskudd fra Svalbard Miljøvernfond, og er planlagt i Gruvedalen. Men her må man uansett vente på at arealplanen skal bli ferdig før noe kan gjøres.

Andre ting på nyinvesteringslista i delplan for idrett og fysisk aktivitet er: flerbrukshall, orienteringskart, kultursti, lekeplasser/nærmiljøplasser, og buldrerom.

Nøkkelord

Siste nytt i Nyheter

Ingen nye bjørneobservasjoner

Binna og de to ungene ble sist sett midt på dagen i Endalen. Sysselmannen ber folk være ekstra vaktsomme.

Møtte binna på nært hold

Kjørte bak bjørnene for å få dem ut av Vei 238.

Tidlig i dag morges ble det observert spor etter isbjørnbinna og de to ungene hennes ved Unis, helt inne i byen. Klokken 6.15 er de observert ved Endalen, litt utenfor tettbygd strøk.

Vellykket aksjon

Isbjørnene er nå jaget forbi Longyearbyen og ut mot Revneset ved hjelp av sysselmannens helikopter, assistert av isbjørnsforsker Jon Aars.

Vil drive binna forbi Longyearbyen

Sysselmannen har etter møte med Norsk Polarinstitutt bestemt seg for å lede isbjørnbinna med de to ungene i retning Revneset.

Ingen post og ingen gjester

Dagens SAS-fly er kansellert og postflyet måtte gjøre vendereis. Norwegian måtte også kansellere sin flyvning.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!