Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker passet tilbake

Anna Baczewska håper hun får passet sitt tilbake før hun flyr fra Longyearbyen i morgen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ønsker passet tilbake

Anna Baczewska glemte veska med pass og lommebok i gangen på et hybelhus i Vei 232 fredag kveld. Da hun skulle hente eiendelene lørdag morgen var de borte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2010 kl 13:40

– Da jeg kom på at jeg hadde glemt veska mi og kamerabagen i gangen, tenkte jeg at dette er den tryggeste plassen å glemme noe. Jeg var sikker på at jeg ville finne det, sier polske Baczewska som tidligere har bodd i Longyearbyen.

Men eiendelene hennes lå ikke lenger på skohylla i gangen, og sammen med en venninne banket Baczewska på hos beboerne i hybelbygget for å høre om de hadde sett tingene. 

– En dame forteller at hun så veska og kamerabagen da hun dro på jobb tidlig lørdag morgen, så det må ha forsvunnet lørdag morgen, sier Baczewska.

Skal hjem

Hun har tidligere studert et år ved Unis, og kom til Longyearbyen fredag for å treffe gamle kjente. I morgen skal hun tilbake til Polen hvor hun fullfører studiene.

– Om noen har passet mitt hadde det vært fint om de hadde gitt det tilbake før det, sier hun.

Kan være anonyme

Den uheldige polakken har snakket med alle utestedene i byen i tilfelle noen skulle prøve å bruke betalingskortene hennes. ISS har hun også vært i kontakt med, for å høre om noen av rengjørerne der kunne ha funnet eiendelene hennes. I tillegg har hun hengt opp lapper rundt om i byen.

– Jeg regner ikke med å få tilbake kameraet, men dersom noen har passet mitt hadde det vært fint om de ringte meg eller Sysselmannen. Om de ønsker å være anonyme kan de legge det i gangen i hybelbygget i Vei 232-18, sier Baczewska.

Til Sysselmannen

Mandag morgen dro hun til Sysselmannen som skulle kontakte den polske ambassaden, ettersom hun ikke har pass til hjemreisen.

– Alt hadde vært mye lettere om jeg hadde fått passet mitt tilbake, sier Baczewska.

Siste nytt i Nyheter

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Mistet broren i gruva

Frank Robert og Bent Jakobsen mistet broren Geir Arne Jakobsen i en gruveulykke i 1991. Torsdag avduket de minnesmerket.

Verdig og rørende markering

Brødrene Bent og Frank Robert Jakobsen mintes sin bror Geir Arne og de 123 omkomne da de avduket minnesteinen i ettermiddag.

Ble hørt av politikerne

Ungdomsrådet føler de har blitt hørt etter at sentrumsplanen er lagt fram. Nå ønsker de ny flerbrukshall.

Vil overvåke nøye i vinter

NVE starter opp den lokale skredvarslingen for vinteren når snøen kommer.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!