Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker passet tilbake

Anna Baczewska håper hun får passet sitt tilbake før hun flyr fra Longyearbyen i morgen. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Ønsker passet tilbake

Anna Baczewska glemte veska med pass og lommebok i gangen på et hybelhus i Vei 232 fredag kveld. Da hun skulle hente eiendelene lørdag morgen var de borte.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2010 kl 13:40

– Da jeg kom på at jeg hadde glemt veska mi og kamerabagen i gangen, tenkte jeg at dette er den tryggeste plassen å glemme noe. Jeg var sikker på at jeg ville finne det, sier polske Baczewska som tidligere har bodd i Longyearbyen.

Men eiendelene hennes lå ikke lenger på skohylla i gangen, og sammen med en venninne banket Baczewska på hos beboerne i hybelbygget for å høre om de hadde sett tingene. 

– En dame forteller at hun så veska og kamerabagen da hun dro på jobb tidlig lørdag morgen, så det må ha forsvunnet lørdag morgen, sier Baczewska.

Skal hjem

Hun har tidligere studert et år ved Unis, og kom til Longyearbyen fredag for å treffe gamle kjente. I morgen skal hun tilbake til Polen hvor hun fullfører studiene.

– Om noen har passet mitt hadde det vært fint om de hadde gitt det tilbake før det, sier hun.

Kan være anonyme

Den uheldige polakken har snakket med alle utestedene i byen i tilfelle noen skulle prøve å bruke betalingskortene hennes. ISS har hun også vært i kontakt med, for å høre om noen av rengjørerne der kunne ha funnet eiendelene hennes. I tillegg har hun hengt opp lapper rundt om i byen.

– Jeg regner ikke med å få tilbake kameraet, men dersom noen har passet mitt hadde det vært fint om de ringte meg eller Sysselmannen. Om de ønsker å være anonyme kan de legge det i gangen i hybelbygget i Vei 232-18, sier Baczewska.

Til Sysselmannen

Mandag morgen dro hun til Sysselmannen som skulle kontakte den polske ambassaden, ettersom hun ikke har pass til hjemreisen.

– Alt hadde vært mye lettere om jeg hadde fått passet mitt tilbake, sier Baczewska.

Siste nytt i Nyheter

Husrekke kan bli ekstra sikring

De tretten boenhetene som fremdeles er evakuert kan bli ekstra sikring fram til mer permanent skredsikring kommer på plass.

Flere får flytte hjem

Etter grundige skredfaglige vurderinger opphever Sysselmannen deler av evakueringen.

Folkemøte skal gi svar

Sysselmann Kjerstin Askholt avventer skredekspertenes vurdering på om det er trygt å la folk flytte tilbake til Lia. Forhåpentligvis kommer svaret på folkemøtet klokken 20 i kveld.

 
Skred over Gruve 7-veien

Veien skal kontrolleres for skredfare før den åpnes igjen.

– Tilliten til skredvarslinga er drept

Harde ord fra innbyggere i folkemøtet etter skredet.

Informasjonsmøte i kveld

Det blir informasjonsmøte for alle i kulturhuset klokken 20 i kveld. Der vil det bli gitt en statusoppdatering på situasjonen.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!