Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ønsker ikke høyere strømpriser

Svalbard Arbeiderparti fikk med seg AU til å foreslå en lavere prisøkning på strøm da budsjettet ble behandlet tirsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.12.2008 kl 11:20

I budsjettforslaget fra Bydrift skal strømprisene økes med 6,8 prosent neste år, til 79 øre per kilowatt-time (kWh). Under budsjettforhandlingen i Administrasjonsutvalget tirsdag fremmet Arbeiderpartiet et motforslag, som ble enstemmig vedtatt.

Feil signal
– Vi ønsker å senke prisstigningen med to øre, slik at økningen bare blir på fire prosent. Til sammen blir økningen da over 670.000 kroner mindre enn det Bydrift har foreslått, men vi ønsket å sende et signal til Bydrift om at vi ikke vil ha en så kraftig økning av prisnivået i Longyearbyen. Det skal være attraktivt å bo her, sier lokalstyreleder Kjell Mork (Ap).
Partiet mener de foreslåtte økningene i strømprisen ikke bidrar til dette, og at det også gis feil signaler til sentrale myndigheter gjennom en slik prisøkning.
Fire prosent er også «økning utover generell prisvekst, men Svalbard Arbeiderparti finner dette nødvendig av hensyn til styrking av vedlikeholdet på energiverket», skriver partiet i sitt forslag.

Mer til kultur
Også til kulturbudsjettet kom Arbeiderpartiet med et annet forslag enn i utkastet fra administrasjonssjef Sigmund Engdal og økonomisjef Elin Arnevik. Forslaget ble vedtatt mot en stemme fra Tverrpolitisk Fellesliste.
– Kultur manglet rundt 700.000 kroner, og vi har gått inn for å gi 300.000 kroner mer til denne posten. 100.000 skal tas fra avsetninger, 25.000 fra administrasjonen, 25.000 fra Oppvekstforetaket og 150.000 kroner fra Bydrift, sier Mork.
– Så forslaget fra Arbeiderpartiet går først og fremst utover Bydrift?
– Ja, vi har tatt over 800.000 kroner derfra, men med et budsjett på rundt 104 millioner burde de kunne se litt på effektivisering, omorganisering og om det er noen måter å omprioritere på.

Siste nytt i Nyheter

Skal evaluere hendelsen

Sysselmannen har fått klager etter isbjørnhendelsen denne uken. Beboere er kritiske til at bjørnen fikk vandre rett inn i boligområdet.

Kan få store konsekvenser

Styreleder kritisk til Rema-bygging på parkeringsplassen.

Fredagens ordinære postfly har landet, men ekstraflyet er innstilt. Posten prøver på nytt lørdag.

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Banebrytende forskning

Helt ny teknologi blir tatt i bruk for å lære mer om livet i havet i polarnatten.

Kansellerte på nytt

Torsdag kom det ett postfly til Longyearbyen, det første siden fredag. Torsdagens ekstrafly ble kansellert, noe som blant annet får konsekvenser for Svalbardposten.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!